KULTUR & NÖJE 2023-03-15 KL. 09:10

Ebbot och symfoniker inleder 400-årsfirande

Av Ronny Karlsson

Det blir en imponerande uppställning med artister som är med när Göteborgs 400-årsfirande inleds i juni. Bland annat ska Säröbon Ebbot Lundberg spela med Göteborgs Symfoniker.

Ebbot och symfoniker inleder 400-årsfirande
Ebbot Lundberg finns med när Göteborgs 400-årsfirande inleds i juni. Arkivbild: John Skoglund

TV-klipp och nyheter

2 juni inleds firandet av jubileet i Göteborg. Då arrangeras en konsert i Frihamnen som ska vara gratis för alla. Göteborgs symfoniker kommer att stå i centrum.
– Göteborgs Symfoniker uppmärksammar Göteborgs 400-årsfirande på flera sätt under året och är mycket glada att inleda Göteborgs Jubileumsfestival. Tillsammans med en rad stora artister kommer vi visa upp den musikaliska rikedom som satt prägel på Göteborg, säger Arna Einarsdóttir, planeringschef hos Göteborgs Symfoniker.
Även Augustifamiljen med Stefan Sporsén som kapellmästare ska delta tillsammans med symfonikerna och därtill kommer en rad kända artister att uppträda. Bland annat ska Säröbon Ebbot Lundberg vara med.
– Göteborg är en musikstad och vi har många artister, band och orkestrar att vara stolta över. Nu inviger vi firandet av jubileumsfirandet med att bjuda på en unik konsert med några av Göteborgs älskade och framstående artister tillsammans med Sveriges Nationalorkester. Det kommer helt enkelt galet mycket bra musik från Göteborg på många olika sätt. Så vi välkomnar till denna konsert som är starten på sommarens festligheter, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare på Göteborg & Co för Göteborgs 400-årsjubileum.
Utöver Ebbot Lundberg ska även Timo Räisänen, Maia Hirasawa, Stefan Andersson, Yukimi Nagano från Little Dragon, Vic Vem och Katarina Hemlin delta. Det musikaliska firandet ska ledas av Sissela Kyle och Hans Ek.


TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.