KULTUR & NÖJE 2022-08-05 KL. 10:00

"Det är på våra villkor"

Av Christina Wagner

Braksuccé på Sweden rock när The Halo Effect spelade live tillsammans för första gången nånsin. Inom kort släpper gamla In flames-medlemmana sin första skiva.


Niclas Engelin, Särö-bon Daniel Svensson, Mikel Stanne, Peter Iwers och Jesper Strömblad i The Halo Effect släpper skiva 12 augusti. Foto: Lucas Englund

TV-klipp och nyheter

Just nu är bandet igång med festivalspelningar i Slovenien, Turkiet, Japan och Tyskland. Samtliga medlemmar har spelat i metal-bandet In flames tidigare, men inte alla på en gång. De började spela ihop under pandemin.

– Det var Niklas och Mikael som träffades och tjötade lite, tyckte det skulle vara roligt med ett projekt. De frågade mig och Peter om vi ställde upp, men vi behövde en kille till och sa att det är klart att Jesper som ju grundade In Flames måste vara med. Hela tanken med det här är fem snubbar som gillar att hänga ihop och skapa musik. Vi ville få första bandet- känslan igen, spela bara för att det är kul och inte ett yrke. Och vi har skitroligt också! säger Daniel Svensson, på en rätt dålig telefonuppkoppling från Istanbul.

Bär ett musikarv

The Halo effect spelar melodiös metal, med stadig grund från Göteborg.

– Vi är alla från Göteborgs-metalscenen och har det arvet med oss, det kan vi inte tvätta bort. Men det är ändå fräscht med den här konstellationen.

De fem medlemmarna gjorde sin första spelning någonsin tillsammans på Sweden rock i juni. Däremot har gruppen hunnit släppa tre singlar, som allihop är med på nya skivan. Att det blev festivalspelningar redan innan första skivan är ovanligt.

– Vår historia gjorde att spelningarna bokades redan innan singlarna, det brukar inte vara så. Folk litade på att vi kunde leverera, konstaterar Daniel Svensson.

Nöjda lyssnare

Sweden rock blev en riktig succé med nöjd publik och bra recensioner, så var det även i Slovenien.

– Jag tror det hörs att vi har kul. Och syns. Man ser att vi är där för glädjens skull, vi har inga måsten, det är på våra villkor. Så ska det vara, vi har definitivt hittat förstabands-känslan.

Efter släppet av första skivan Days of the Lost 12 augusti väntar en europaturné med start i mitten av september, tillsammans med melodiska death-metalbandet Amon Amarth från Stockholm.


TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinan åtalas för ofredande efter Tindermöte

Hackspettdispens för Onsalavägen
TRAFIK 2024-04-16 KL. 16:00
Premium

Hackspettdispens för Onsalavägen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Målar med händerna
Premium | NYHETER 2024-04-17 KL. 14:30
Får inte pengar för inställd resa
Premium | BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
"Jag är inte en kaninkokerska"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.