KULTUR & NÖJE 2021-10-06 KL. 18:00

Beatles i Fjärås bygdegård

Fredagen den 8 oktober blir det Beatleskväll i Fjärås bygdegård. Krister Classon med band tolkar det legendariska bandet och gör en resa i dess storhetstid.

Beatles i Fjärås bygdegård

TV-klipp och nyheter



– Vi hade en Beatleskväll för två år sedan och då var det så många som ville komma att alla inte fick plats, säger Claes-Erik Eriksson, ordförande i Fjärås bygdegård.

Därför var en repris planerad förra året men pandemin satte stopp för det. Men nu ska det bli av. Krister Classon (även känd från Stefan & Krister) tar sitt band och drar ut på turné för att hylla sina idoler. 25 konserter är planerade under den turnéproduktion som enligt Krister själv ska sätta punkt för hans artistliv.

– Konserten är två timmar med paus och fika i mitten. Vi har 200 sittplatser. Biljetterna förbokas och betalas sedan på plats, säger Claes-Erik Eriksson.

Under intervjun på Fjärås bygdegård rustas det till bröllop och Claes-Erik (eller Classe i Fjärås som han kanske är mer känd som) märker att bygdegårdarna börjar komma igång igen. Själv har han en lång historia tillsammans med Fjärås bygdegård som byggdes 1934.

– 1964 började vi spela bingo här och förr var det dans varje helg. För att inte tala om de berömda nattdanserna kring Kristi himmelfärd och midsommar. Många kända band har spelat här, säger han.

Bröllop och fars


I slutet av 70-talet var Fjärås bygdegård en samlingsplats för den bilburna ungdomen, 1988 byggdes den om och idag är den en populär plats för bröllop, avslutningar, kaffekalas och fester.

– Vi brukar till exempel ha en stor hemvärnsfest varje år, det är det enda som finns kvar av hemvärnet i Fjärås, säger Claes-Erik och skrattar.

Under senare år har det också spelats fars och barnteater i bygdegården.

– Det var roligt med Alfons då hittade den yngre generationen hit, de som inte vet vad Fjärås bygdegård är.

Rent och fräscht


Styrelsen ser till att bygdegården sköts om och en städfirma att det blir rent och fräscht efter de olika tillställningarna. För två år sedan byggdes köket om och nu finns ett modernt restaurangkök på plats. Fjärås bygdegård är störst bland bygdegårdarna i trakten, har servis för 250 personer men kan ta in 300 personer.

– Vi har ett bra stöd från Kungsbacka kommun som vill att bygdegårdarna ska leva kvar, säger Claes-Erik Eriksson.

Fler nyheter här

TV-klipp och nyheter

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen
NYHETER 2024-04-19 KL. 16:30
Premium

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen

Se intervjun med vinnaren i artikeln

Fiskgjusarna är på plats i fjorden
MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Premium

Fiskgjusarna är på plats i fjorden

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2024-04-19 KL. 17:30
Klart: Aranäs värvar guldmålvakt
Premium | NYHETER 2024-04-19 KL. 14:30
Många ville stötta genom att pärla

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.