Annons

Knivhögg särbon till döds – nu faller domen

I smyg spelar mannen in samtalet om deras sexliv. Mindre än ett dygn senare knivhuggs mannen till döds. Kvinnan misstänks nu för att ha mördat sin särbo, men hon själv hävdar att det var nödvärn. I dag, fredag, ska domen falla gällande det misstänkta mordet i Åsa.

Blåljus | 04 Juni 2021 07:00

Fredagen 29 januari kallades polis till Åsa där en man blivit bragd om livet.

FOTO: Christina Forlin

Fredagskvällen den 29 januari larmades polisen om att en kvinna hade hittat en man död i en lägenhet i Åsa. I lägenheten påträffade polisen mannen som låg på köksgolvet livlös och knivhuggen i bröstet. Den rättsmedicinska undersökningen visade sedan att mannen hade två stickskador i vänstra armhålan, skador på vänstra lungsäcken, vänstra lungan, hjärtsäcken och hjärtat samt blodansamling i vänstra lungsäcken. Han dog av skadorna. Även kvinnan befann sig i lägenheten när polisen kom dit och hon greps samma kväll och åtalades sedan misstänkt för att ha mördat mannen. Kvinnan, som är i 45-årsåldern och som är skriven i en ort i Västerbotten, ska ha haft ett distansförhållande med mannen i ungefär tio års tid och bott hos mannen i perioder.

 

I måndags förra veckan inleddes rättegången i Varbergs tingsrätt. Enligt kvinnans försvarare Elisabeth Johansson vidgår kvinnan de faktiska omständigheterna, men menar att hon handlat i en nödvärnssituation.
– Det hon berättade i tingsrätten i måndags var att hon var utsatt för ett angrepp av honom och att hon gjorde det hon kunde för att skydda sig. Hon fruktade för sitt liv, säger Elisabeth Johansson.
Ett av de sista livstecknen från mannen är ett inspelat samtal mellan mannen och kvinnan som ägde rum vid midnatt natten innan han dödades. I samtalet diskuterar de deras sexliv och kvinnan uttrycker att hon är missnöjd med sexlivet. En bit in i samtalet upptäcker kvinnan att mannen spelar in det med mobilen och ber honom ta bort det, varpå han svarar nej. Sedan avbryts inspelningen. Enligt Elisabeth Johansson är detta en del i ett bråk mellan mannen och kvinnan som pågick innan han dödades.
– Från hennes sida är det kränkande att han spelade in det här samtalet. Det är inte det som utlöser våldet, men det är en del av bråket som uppstår och som sedan övergår i ett angrep från hans sida, säger Elisabeth Johansson.

I förundersökningsprotokollet finns polisförhör och sms- och mejlkonversationer mellan mannen och kvinnan som vittnar om att de har haft en stormig och bråkig relation med mycket alkohol inblandat. I materialet finns ett sms från kvinnan där hon påminner mannen om att han örfilade henne sommaren 2019. Enligt Elisabeth Johansson hävdar kvinnan att mannen utsatt henne för våld under flera års tid. Kammaråklagare Pernilla Johansson vill inte kommentera ärendet under tiden rättegången pågår. Bevisningsmaterial i målet består bland annat av vittnesförhör, protokoll från brottsplatsundersökning, larmsamtal, sms och ljudinspelning från den mördade mannens mobiltelefon.
I dag, fredag, faller domen.

 

Läs mer: Kvinna åtalas för mord 

Läs mer: Misstänkt mord – man dödad i Åsa

Läs mer: Anhållen för mord

Läs mer: Kvinna begärs häktad för mordet i Åsa 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Döms för rattfylla – kan förlora jobbet

Trafik Två månaders fängelse, 22 750 kronor och förlust av nya jobbet. Det blir priset en 25-årig göteborgare ...

Mordmisstänkt ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning

Blåljus Åklagaren yrkar på att kvinnan som misstänks för mordet i Åsa ska få 16 års fängelse, försvararen ...

Ja till rivning av Beverly Hills

Bostad Nu har ytterligare ett steg tagit mot en lösning av ”Beverly Hills”. I veckan sa kommunstyrelsens arbetsutskott ja till ...
Annons