KLUBBNYTT 2023-07-04 KL. 15:00

Lyckad Skadevi cup för KIF

Under helgen spelade Kungsbacka IF:s pojkar födda 2010 Skadevi cup i Skövde, där årskullen ställde upp med två lag. Utöver de ordinarie spelarna i årskullen som fördelats på två jämna lag fanns även sex spelare födda 2011 där tre spelade med KIF Vit och tre med KIF Blå.

Lyckad Skadevi cup för KIF

TV-klipp och nyheter

Skadevi cup lockar årligen cirka 300 lag med spel på 7-, 9- och 11-mannafotboll på planer i och runt om Skövde.

Kungsbacka IF Vit vann sin grupp efter tre raka segrar och ett över lag bra spel gjorde att A-slutspel väntade. Kungsbacka IF Blå kom på tredje plats i sin grupp och avancerade till B-slutspel. För KIF Vit tog A-slutspelet slut i kvartsfinal efter förlust mot Mjölby AI. Detta efter att ha besegrat Nässjö FF och Landvetter IS i sextondels- respektive åttondelsfinal. Efter uttåget i kvartsfinalen tog sig KIF Vit direkt vidare för att titta på sina kompisar i KIF Blå som gick starkt i B-slutspelet.


KIF Blå imponerade stort i B-slutspelet och vann sextondelsfinalen med 5-0, åttondelsfinalen med 5-2 och kvartsfinalen med 7-1 där stödet från KIF Vit var en stor del till framgången och den fina sammanhållning som varit i hela truppen under helgen. I semifinalen väntade Nesodden IL från Norge som besegrades med 3-0 och i finalen slog KIF Blå IFK Mariestad med 1-0 efter mål på en ribbretur efter en frisparksvariant med fem minuter kvar.

Lagen har under helgen haft med sig hela sitt ordinarie ledarteam med Fredrik Andersson, Emelie Ekblad, Peter Landin, Stefan Thorsson och Daniel Åkerhage.

(Text och foto: Kungsbacka IF)
TV-klipp och nyheter

Stökig start - flera anmälningar på Skårbyskolan
SKOLA 2023-11-27 KL. 07:45
Premium

Stökig start - flera anmälningar på Skårbyskolan

Skadegörelse och grannar som störs

Dag med marint tema i Onsala
NYHETER 2023-11-26 KL. 17:00
Premium

Dag med marint tema i Onsala

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-11-27 KL. 20:08
Kommunen hyllade medarbetare på gala

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.