Annons

Kallfront sveper in – dags för vinterdäck

I veckan förväntas temperaturen falla med risk för halka på vägarna. Vinterdäck är ett måste från 1 december om det råder vinterväglag och är ett måste vid vinterväglag oavsett datum.

Trafik | 16 November 2020 13:14

Dags att få på vinterdäcken.

FOTO: Josefine Julén

Det milda november ger sig snart. På torsdag drar en kallfront in från väster. Då sjunker temperaturen till cirka tre grader i Kungsbacka enligt SMHI:s prognos. Södra delarna av landet kan komma få snö, men så ser det ännu inte ut i Kungsbacka enligt SMHI eller YR, medan Klart.se, menar att det kan komma lite snö på lördag.

Dags för däckbyte

Med vinterväglag kommer kraven på vinterdäck. Definitionen är när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. I slutändan är det polisen som avgör om det råder vinterväglag på platsen du befinner dig.

Generellt ska ditt fordon vara utrustat med vinterdäck från 1 december till 31 mars om det råder vinterväglag, enligt trafikverket.

Dubbat eller inte

Dubbdäck är tillåtet att använda under perioden 1 oktober till 15 april, eller om det befaras bli vinterväglag.

Om vinterdäcken ska vara dubbade eller dubbfria är en evig fråga.
Rösta på den sorten du föredrar.

Vinterdäcken blir snart ett måste. vilken sort föredrar du?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Flera fordon i krock

Trafik Strax före klockan 08 kom larm om en trafikolycka med flera fordon inblandade, på Göteborgsvägen. Enligt Trafikverket handlar ...

Bianca delade Kungsbackapolisens viktiga uppmaning

Blåljus ”Förlåt mamma, men jag orkar inte mer”. Kungsbackapolisens instagraminlägg om näthat, delades av influencern  Bianca Ingrosso ...

Varnar för brottsvåg mot äldre

Kungsbacka Är du född på 1920- eller 1930-talet? Eller har du en anhörig som är i 90-årsåldern? ...
Annons