Annons

Internationella framgångar för Valldaryttaren

26-åriga Alexandra Eriksson visade klassen i Danmark. Tillsammans med topphästen Liss Royal var de med nära pallen på en internationell stortävling och unga Index inkasserade karriärens största framgång.
Sport | 12 Mars 2019 13:48

Arkivfoto: Bengt Karlsson

 

26-åriga Alexandra Eriksson visade klassen i Danmark. Tillsammans med topphästen Liss Royal var de med nära pallen på en internationell stortävling och unga Index inkasserade karriärens största framgång.

 

RIDSPORT. Egentligen var Alexandra Erikssons plan att hoppa på stortävlingen i Kungsbacka, men när den ställdes in ändrades planerna.

Det blev Danmark i stället – och det var ingenting hon ångrade efteråt.

 

I den trestjärniga 1,50-klassen var Alexandra Eriksson och Liss Royal felfria. De var även felfria i omhoppningen och tiden gav ekipaget en fjärdeplats.

– Det var bra internationellt motstånd. Min häst hoppade bra men man är aldrig helt nöjd så länge man inte vinner, säger Alexandra Eriksson som fick drygt 25 000 kronor för placeringen.

Valldahopparen var näst bästa svensk – endast slagen av Rolf-Göran Bengtsson.

Tillsammans med Liss Royal var de även bästa svenska ekipage i 145-klassen med en sjunde plats.

 

Ett annat glädjeämne var att åttaåriga Index visade framfötterna. De slutade sexa i tvåstjärniga 140-klassen efter två felfria ritter.

– Det är vår största framgång hittills. Jag hoppas att det ska bli många fler. Det är en kommande stjärna som jag har haft sedan han var tre år.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Mattias Elfström återvänder till Hanhals Kings

Ishockey Han lämnade Hanhals Kings inför den förra säsongen. Nu forwarden Mattias Elfström tillbaka. ISHOCKEY. Mattias ...

De ställer om – istället för att ställa in

Sport RF-SISU i Halland tänker om kring sina sommaraktiviteter för barn. Detta för att kunna genomföra dem ...

"Tillsammans kan vi bli en stark förening"

Fotboll Diskussioner kring en sammanslagning har pågått under de senaste decennierna. Snart kan Särö IK och Kullavik IF ...
Annons