Polisen fick upprätta en anmälan om misshandel.

FOTO: Arkivbild Norra Halland

Allhelgonahelgen började relativt lugnt för polisen i Kungsbacka. Under lördagen och natten mot söndagen inträffade dock en rad händelser.

– På lördagsmorgonen runt 08.40 fick vi larm om en kvinna som försvunnit från ett boende. Kvinnan är dement och det blev ett ganska stort pådrag, säger stationsbefäl Staffan Lingstedt.

Historien fick dock ganska snart ett lyckligt slut.

– Vi fick rapport vid 11-tiden om att en ambulans hämtat en person i Kolla, och det visade sig vara kvinnan vi letade efter. Hon var lite nedkyld men låg i ambulansen och var i övrigt välmående, säger stationsbefälet.

 

Helgen i övrigt – Inbrott, slagsmål och narkotika

Vid 15-tiden på eftermiddagen var områdespolisen ute och kontrollerade stan och träffade då på ett gäng ungdomar vid Kungsmässan. En kille född -05 och hemmahörande i västra delen av kommunen visade sig bära kniv. Det ska dock inte ha varit stökigt på platsen.

 

På kvällen, strax efter klockan 21, rapporteras om ett inbrott i en radhuslägenhet på Apotekargränd i Kungsbacka.

– Personen har varit borta under eftermiddagen och kvällen, och när denne kommer hem visar det sig att någon har varit inne i lägenheten. Men det är oklart i nuläget vad som stulits. Tekniker kommer att åka dit under söndagen, säger Staffan Lingstedt.

Klockan 23.20 stoppar polisen en bil på Onsalavägen. Föraren en man född -87, är känd sedan tidigare, och hemmahörande i Marks kommun.

– Han har inget körkort, och det visar sig att han troligen är narkotikapåverkad. Han får lämna blodprov och är nu misstänkt för grov olovlig körning, säger Staffan Lingstedt.

 

Omkring midnatt fick polisen bege sig in till stan och Norra torggatan. På en av krogarna har väktare omhändertagit en man som var misstänkt narkotikapåverkad.

– Och det visade sig att han även hade narkotika på sig. Någon form av tabletter, säger stationsbefälet.

 

Strax innan klockan 03.00 larmades polisen till Alléskolan där två män i 20-årsåldern, båda hemmahörande i Onsala, slogs med varandra.

– De ville inte säga något någon av dem, men vi har rapporterat händelsen, säger Staffan Lingstedt.