Annons

Haveri med alkolås – sjukresor bokas om

Sjukresor i Kungsbacka har idag fått bokas om på grund av ett tekniskt haveri med alkolåsen i fordonen. Även Kungsbacka taxi är drabbade. 
– Man behöver inte göra något som kund, vi tar kontakt om vi ser att det uppstår ett problem, säger Peter Gyllander, presschef, Hallandstrafiken. 

Vård | 01 April 2021 11:24

Handenheten till alkolås från företaget Dignita startar inte, och gör att ett stort antal yrkesfordon inte går att starta.

FOTO: Pixabay

Det är alkolås från företaget Dignita som drabbats av ett tekniskt fel som gör att alla fordon med deras lås, inte har gått att köra sedan klockan 03, natten till torsdag, det uppger P4 Halland.

Dignita har alkolås i bland annat bussar och taxibilar. I Göteborg har taxibilarna därmed stått stilla sedan i natt.

Sjukresor bokas om

Sjukresorna i Kungsbacka har fått bokas om på grund av problemet. Enligt P4 Halland har dock bussarna söder ut i Halland ett annat system för alkolås.

– Vi har haft en resenär denna förmiddag som blivit påverkad av störningarna. Det blev en försening på 15 minuten för den resenären, säger Peter Gyllander.

Kungsbacka taxi får inte igång sina fordon och enligt Gyllander försöker man stötta med Samres, för att få iväg alla sjukresor.

– Vi har ingen riktig bra bild av omfattning ännu, men uppfattar det inte som ett särskilt stort problem, säger Peter Gyllander.

Om man har en resa bokad behöver man som kund inte göra någonting. Om det är problem med ens bokade resa, tar Hallandstrafiken kontakt.

Felsökning pågår

Dignita upper att de jobbar med felsökning. Driftstörningen är omfattande på alkolåset Dignita AL-100 där handenheten inte startar.

“Problemet har uppstått på samtliga våra marknader och är inte relaterat till någon särskild fordonstyp. Vi jobbar vidare med felsökning” skriver de på sin hemsida.

Fler artiklar om trafik här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ensamresor införs i färdtjänsten

Vård Från och med måndag börjar Hallandstrafiken införa ensamåkning i färdtjänsten och för ...

Körde full i kommunens bil

Nyheter Nu har den man i 40-årsåldern som körde full i en av kommunens bilar efter en personalfest, fått sin dom. Det blev villkorligt med 50 timmars samhällstjänst.

Otydliga regler om alkolås på kommunens bilar

Nyheter Vilka regler gäller egentligen beträffande alkolås på kommunens bilar?

Den frågan har nu väckts sedan en man åtalats efter att ha kört berusad i en av kommunens bilar. Som det är i dag finns heller inga regler, bara rekommendationer.

Annons