Annons

Händelserik natt för polisen i Kungsbacka

En smitningsolycka, en misshandel och tre knarkrelaterade brott höll Kungsbackas poliser sysselsatta under natten mot söndag.

Blåljus | 31 Maj 2020 10:38

Polisen fick en hel del att göra under natten mot söndag.

FOTO: Josefine Julén

Lördagskvällen i Kungsbacka började med en utryckning till en trafikolycksplats på Lindälvsgatan.

Smet från olycksplatsen

Där hade föraren av en mopedbil vid 22-tiden kört in i en refug. Detta sedan en cyklist som kom körande i hög fart struntat i att vederbörande hade väjningsplikt. För att undvika en kollision tvingades mopedbilsföraren väja upp på en refug.

Polisen sökte efter cyklisten, som smitit från olycksplatsen. Spaningarna gav dock inget resultat.

Stoppade drograttfyllerister

Några timmar senare, vid 01-tiden på natten, bestämde sig en bilburen polispatrull för att stoppa en bilist för kontroll på Norra Torggatan.

Bakom ratten i bilen som stoppats satt en 24-årig man som verkade knarkpåverkad. Poliserna omhändertog honom för provtagning, som resulterade i att 24-åringen testade positivt för narkotika. Efter att han delgetts misstanke om ringa narkotikabrott försattes mannen på fri fot.

Tjugo minuter senare var det dags för nästa utryckning. Då visade en bilförare som stoppats av polis vid Torpasjön i Fjärås tecken på att vara knarkpåverkad. Mannen togs med för provtagning. Drogtestet visade att han brukat narkotika. En kontroll visade också att han hade en mindre mängd knark på sig. Samt att han saknade körkort. Mannen har nu ett rättsligt efterspel för rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott att vänta.

Satt och sov i centrum

En kvart i två på natten hittade patrullerande polis en 28-årig man som satt och sov på Storgatan i centrala Kungsbacka. Eftersom mannen verkade överförfriskad av både alkohol och narkotika, togs han med för provtagning. Sedan mannen testat positivt för narkotika omhändertogs han för tillnyktring.

Oprovocerad misshandel

Polisens nattliga utryckningssvit avslutades klockan 03.00 på söndagsmorgonen. Då slog två män i 20-årsåldern larm om att de blivit misshandlade. Männen hade varit ute och gått på Tingbergsvägen. När de passerade Varlaskolan blev de – enligt egen utsago – helt oprovocerat attackerade av tre för dem okända personer som misshandlade dem med slag och sparkar.

De två 20-åringarna klarade sig utan allvarliga skador från händelsen, men blev ändå ordentligt tilltufsade av misshandeln. När polisen kom fram till platsen hade gärningsmännen lämnat platsen. Ingen misstänkt kunde därför gripas för brottet.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Drogpåverkad man slog Hemköp-anställd i huvudet

Blåljus Strax före klockan 19 på fredagen tog polisen i Kungsbacka emot en anmälan om misshandel. En man misstänks ...

Slog man i ansiktet – mitt framför polisen

Blåljus Med flera slag mot ansiktet misshandlade 30-åringen en annan man. Det skulle han inte ha gjort. Vittnen till hä...

Körde knarkpåverkad – åtalas

Nyheter När den 35-årige bilisten stoppades av polisen på E6 i Kungsbacka skvallrade hans uppsyn om att han var ...
Annons