HANDBOLL 2022-08-13 KL. 17:21

Förlust i cuppremiären: "Usel match"

Av Eric Andersson

Handbollssäsongen kastades igång på allvar i och med att svenska cupen inleddes under lördagen. För HK Aranäs del blev det en tung start när laget föll klart borta mot HK Varberg.

Förlust i cuppremiären:
HK Aranäs föll mot HK Varberg. Arkivfoto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

I sin första tävlingsmatch för säsongen blev det förlust för HK Aranäs. Borta mot allsvenska HK Varberg räckte man inte till och nu behöver laget förmodligen besegra både IFK Kristianstad och HK Drott för att avancera vidare från gruppen.

– Vi har sett det här som en tävlingsmatch vi vill vinna, sedan är det ingen katastrof att förlora heller. Vi har mycket nya gubbar och jobbar framförallt med att sätta vårt spel men det är klart vi hade velat vinna matchen, säger Jerry Hallbäck, tränare i HK Aranäs.

Målmässigt följdes lagen länge åt i den första halvleken. Men vid ställning 12–12 gjorde Varberg fyra raka mål och gick in i paus i ledning 17–13.

– Det är lite oprovocerade tekniska misstag och missade lägen och då rinner det iväg ganska fort.

Ny mållös period

För att beskriva den andra halvleken går det nästintill att kopiera händelseutvecklingen i den första. Lagen turades om att göra mål fram tills dess att det stod 21–19. Då gjorde Varberg fem raka mål och satte HK Aranäs i en rejäl uppförsbacke inför slutet.

Men HK Aranäs gav det en ärlig chans när 29–21 hämtades upp till 30–26 efter en stark period av bortalaget. Någon poäng skulle det dock inte bli utan matchen slutade med förlust 32–27 och HK Aranäs har en del att jobba på innan handbollsligan drar igång.

– Vi gör en riktigt usel match faktiskt och är väldigt besvikna. Jag tycker vi har haft matcher tidigare där vi hållt oss till det vi vill göra men idag faller vi ur ramarna. Vi gör inte det vi ska, varken i försvar eller anfall. En riktigt dålig match, säger Jerry Hallbäck.


Matchfakta: Svenska Cupen
Varberg – HK Aranäs 32 – 27 (17–13)
Målskyttar, HK Aranäs: Philip Jonsson 7, Robert Ladan 6, Viktor Rhodin 2, Anton Kakko 2, Tobias Ljungmark 2, Jonas Haugsgjerd 2, Johan Ericsson 2, Oscar Lindqvist, Petter Donaldson, Mikkel Beck Jörgensen, Johan Wallin


TV-klipp och nyheter

Lundgren om nya fyraårskontraktet
FOTBOLL 2023-10-02 KL. 14:01
Premium

Lundgren om nya fyraårskontraktet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.