Vädret idag
Molnigt
18°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

Gör Alléskolan till en mötesplats

 

Göran Bonander,
medlem i gruppen: valfrågor
som angår äldre

Jag förutsätter att du känner till att ensamhet, för den ökande skaran äldre, är ett stort problem. 

Undertecknad ingår i en grupp pensionärer, som är utsedda av sina föreningar, att plocka fram viktiga frågor för oss äldre inför valet 2018. Det kommer att bli en panelutfrågning med ledande politiker i fullmäktigesalen den 30 augusti. Vårt arbete kan följas på nätet under kungsbackasenioren.se och klicka i vänsterspalten på «valfrågor». Moderator blir f.d. kommunalrådet Åke Eliasson.

Vid senaste träffen kom vi att diskutera Hans Forsbergs utlalande i pressen vid en byggnadskulturträff Äskhult. Han vill riva skolan för att ge plats ett större bostadshus med troligen bostadsrätter. Bäste Hans – ta till dig de goda exemplen i Halland. Ett är ”Möllegården” på Möllegatan 11 i Falkenberg. Byggnaden är från grunden en skola byggd 1899 ! Den är om- och tillbyggd och för några år sedan renoverad för sitt nya ändamål. Kommunen har samverkan medlemsföreningen ”Mölles vänner”. Du kan på nätet bilda dig en uppfattning vad som händer på Mötesplats Mölle. Än bättre är att göra ett personligt besök. Föreningen och kommunens representant berättar gärna om sin verksamhet under veckans alla dagar. Jag förutsätter att du känner till att ensamhet, för den ökande skaran äldre, är ett stort problem. 

Göran Bonander,
medlem i gruppen: valfrågor
som angår äldre

Christina Forlin
Nyhetschef 0300- 52 13 61

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

  1. augusti 12th, 2018 11:09

    Hej. Bevara allé skolan! Den har många potential våra ”gamlingar” vill träffas o prata om gamla tider, umgås i den mån dom kan. Våra ungdomar vill ha någonstans att vara. Lyssna på musik, hänga som dom brukar säga. Varför inte blanda dom grupperna, vissa ungdomar tycker det är spännande o lyssna på vad dom gamla har varit med om. Låt dom gamla bo på den vingen längstbort. Låt ungdomarna bo på motsatt sida. O låt teater gruppen vara där dom är. Kultur vill väll alla ha i dess former. Så låt allé skolan få vara kvar där den är. Den tillhör ju Kba, det skulle bli fult om den tas bort. Politiker: låt allé skolan få vara kvar, den är fin i sig själv. Tack för mig.

    Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!