Magdalena Forsberg besökte Kungsbacka för första gången som föreläsare när hon talade om målsättning och motivation på Kungsbacka Golfklubbs årsmöte.

FOTO: Jasmin Frljevic

GOLF. För några år sedan tänkte Kungsbacka Golfklubb till ett varv extra inför sina medlemsmöten. För att locka fler medlemmar till årsmötet valde de att bjuda in gästföreläsare som tog upp olika ämnen.

– När du har dina årsmöten så kommer oftast de närmast sörjande. För att få medlemmarna att komma på mötena och kunna delge vad vi gör inom klubben började vi bjuda in externa föreläsare, säger Kungsbacka Golfklubbs ordförande Bengt Magnusson.

Enligt Magnusson har det givit effekt. Tidigare dök ett 70-tal medlemmar upp, och till årets möte hade närmare 200 anmälningar trillat in.

Årsmötet som hölls under tisdagskvällen hade klubben bjudit in den forna skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg. Trots att hon inte varit aktiv elitidrottare på några år är tävlingsinstinkten fortsatt intakt.

– Jag började föreläsa redan i slutet på karriären och det är jättekul att någon vill lyssna på en. Sedan är det också att jämföra med tävling. För man måste förbereda sig och man vill leverera. Det går inte att göra om, det är som att skjuta dåligt i en tävling, säger Forsberg som bland annat har sex VM-guld och tre OS-silver på meritlistan.

Bengt Magnusson ordförande Kungsbacka Golfklubb.

Men några större golfmeriter saknar hon. För 30 år sedan togs det gröna kortet – men spelet har uteblivit. Av flera orsaker.

– Jag har inte haft tiden eller prioriterat det. Jag skulle önska att jag kunde spela golf men jag har ingen talang och inget tålamod, säger Forsberg.

Läs fler sportnyheter här.