Annons

Fråga polisen – nytt i Norra Halland

Hur ligger det till med rån i Kungsbacka, vilket område känns otryggt, vad händer just nu? Ställ dina frågor till kommunpolis Anna Lindqvist, tipsa och få information vad polisen jobbar med just nu.

Blåljus | 08 Januari 2020 10:26

Kommunpolis Anna Lindqvist.

FOTO: Josefine Julén

Fråga polisen

Har du något du undrar över?
Mail din fråga:
redaktionen@norrahalland.se

Du kan även skicka din fråga genom Norra Hallands kontaktformulär om du vill vara anonym.
Kontaktformuläret hittar du under Skicka in.

Frågor om vad polisen gör i Kungsbacka är många, och polisen vill i sin tur nå ut till så många som möjligt. Nu kommer kommunpolis Anna Lindqvist, regelbundet svara på läsarfrågor och förhoppningsvis få tips tillbaka.

– Det känns väldigt roligt. Genom sociala medier når vi ut till många, men när det gäller information till äldre är det väldigt effektivt genom tidningen. Jag vill ha massor av frågor av olika karaktär och har många bra kollegor med specialkompetens som kan hjälpa mig med det jag personligen inte kan svara på, säger kommunpolis Anna Lindqvist.

Vad vill du själv berätta om?

– Till exempel att man inte kan förnya sitt körkort hos polisen, många kommer till oss med ärenden som rör andra myndigheter. Eller att vi har hur mycket cyklar som helst som vi inte vet vem som äger. Det är viktigt att man anmäler om man får sin cykel stulen. Skriv upp ramnumret och ta en bild. Jag skulle också vilja berätta att brottsligheten har gått ner kring Resecentrum. För de som faktiskt blivit överfallna där spelar det ingen roll, men det går i alla fall framåt, säger Anna Lindqvist.

Vad är ett stort problem just nu?
– Pendelparkeringen i Hede. Det är väldigt mycket stölder ur bilar, både exteriör och interiör. Det är ett ökande problem framförallt bland dyrare bilar, vissa har blivit drabbade flera gånger. Det är otroligt svårt att skydda sig mot den typen av brott och det är en brottslighet som är svår att komma åt, så där vill vi gärna att man är vaken och tipsar oss, säger Anna Lindqvist.

Hur ska man göra då?

– Är det ett pågående brott ska man alltid ringa 112. Är det inte akut men man vill tipsa oss kan man höra av sig till 114 14. Frågor jag ska svara på i tidningen kan man skicka till tidningen.

Vad vill du ha för frågor?

– Allt möjligt. Jag kan svara på vad som krävs i polisutbildningen, eller frågor om platser eller företeelser som folk upplever som problem. Jag vill veta var man känner sig otrygg och var man önskar se mer av oss, säger Anna Lindqvist.

 

Fråga polisen
Har du något du undrar över?
Maila din fråga:

redaktionen@norrahalland.se

Du kan även skicka din fråga direkt till Norra Halland om du vill vara anonym.
Kontaktformuläret hittar du här: TIPSA

 

Läs de första frågorna som Anna Lindqvist svarat på i papperstidningen eller E-tidningen.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ny återvinning öppnar

Bostad När Åsa gårdskola började byggas ut försvann återvinningscentralen. Den nya öppnar i Frillesås den 4 maj. ...

Misstänkt mördare begärs häktad för nya brott

Nyheter Den man i 50-årsåldern som sedan i slutet av december sitter häktad, misstänkt för att ...

Ingen lunch för gymnasieelever

Skola I Borås får gymnasieelever lunch trots distansundervisningen. Varför gör inte Kungsbacka så, undrar en förä...
Annons