Annons

Fel att stoppa förskolebarn

15-timmarsbarn har fortfarande rätt till plats i förskolan, lovade skolledningen i går. Samtidigt fick föräldrarna i Presse motsatt besked.

– Det var fel och inte okej. Det är ändrat nu, säger förvaltningschef Maria Andersson.

Skola | 25 Mars 2020 15:30

Nu väntar personalnedskärningar på ett antalförskolor.

FOTO: Arkivfoto: Norra Halland

I går kunde Norra Halland berätta att en del kommuner av personalresursskäl stoppat  barn till arbetslösa och föräldralediga från att gå i förskolan. Men det gäller inte i Kungsbacka. Det skulle vara att bryta mot skollagen.

– Däremot har vi vädjat till föräldrar att ha barnen hemma, sa förvaltningschef Maria Andersson.

Men samtidigt skickade rektorn från Presse förskolor ut rakt motsatt besked:

”Under rådande omständigheter så kan vi på förskolorna i nuläget inte ta emot 15-timmarsbarn på grund av stor personalfrånvaro”.

Förvaltningschefen förvånad

Förvaltningschef Maria Andersson blev förvånad när Norra Halland hörde av sig på morgonen. Efter några timmar återkommer hon med besked.

– Det är inte alltid så lätt att nå ut med sitt budskap i rätt tid till alla i en stor organisation. Nu är informationen från Presse förskolor ändrad.

– Förklaringen var att man inte ville att så många okända pedagoger skulle träffa barnen när ordinarie personal saknades, men det är inte okej att göra på det sättet.

15-timmarsbarn har alltså fortfarande rätt till sina timmar, även man alltså vädjar till föräldrar att hålla barnen hemma.

Tidigare i NH:

Inga barn portas från förskolan

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Vild biljakt – mot trafiken på E6 in mot Kungsbacka

Blåljus I 180-190 kilometer per timme jagade polisen inbrottstjuvarna som körde mot färdriktningen på E6 in mot Kungsbacka. I ...

Rattfull körde av vägen

Blåljus Vid 05.16 på lördag morgon gick larmet om att en bilist kört av vägen på Varbergsvägen och ...

Smitta inom hemtjänsten i Kungsbacka

Nyheter Flera fall av coronasmitta har nu konstaterats bland vårdtagare inom hemtjänsten. – Vissa befinner sig redan på sjukhus, sä...
Annons