FAMILJ 2022-03-09 KL. 20:00

Lindie pluggar och förverkligar sin dröm

Av Henrik Laurén

– Jag är ingen högskoletyp, att studera som vuxen är jättebra. Studier på distans plus arbete är ett bra upplägg, man kommer stegvis in i jobbet. Målet är ett bli klar i år, en gammal dröm börjar närma sig.

Lindie pluggar och förverkligar sin dröm
"Halland är ett stort och intressant område med expanderande samhällen och närhet till havet", säger Lindie Eliasson Lotzner, blivande fastighetsmäklare. Foto: Henrik Laurén

Det säger Lindie Eliasson Lotzner, 37-årig åsabo som studerar och sadlar om från försäljningschef i mediebranschen till fastighetsmäklare. Av veckans vardagar är tre vikta för studier och två för arbete på Skandiamäklarnas kontor i Varberg.
– Det är uppdragsutbildning med studier och tentamina på distans. Webinarierna finns inspelade och det går att flexa om det behövs. Jag pluggar måndag, tisdag och fredag och jobbar på kontoret onsdag-torsdag, säger Lindie.
Familjen består av man, fyra barn och en hund, det tar naturligtvis sitt.
– Det fungerar att studera och jobba. Det behövs disciplin och ibland måste man välja bort någonting annat men det går.

Från media till fastigheter
Lindie Eliasson Lotzner har arbetat flera år med försäljning inom mediakoncernen Stampen. Tidigare som säljare och försäljningschef vid Stampens tidningar i Halland och därefter nästan fyra år som försäljningschef vid Göteborgs-Posten. Totalt blev det över åtta år hos Stampen.
– Jag hann faktiskt skriva litet också, åren 2017-2018 skrev jag krönikor för dåvarande Falkenbergs-Posten. Jag kunde välja ämnen fritt till krönikorna, några jag minns är resor, vett och etikett och livet som fotbollsmorsa, säger Lindie och skrattar.
Hon arbetade som säljare vid Stampen då hon blev kontaktad av Skandiamäklarnas kontor i Varberg med erbjudande om arbete.
– Även om mäklaryrket var en gammal dröm så tackade jag nej. Efter en tid blev jag kontaktad på nytt, nu med erbjudandet att bli kontorschef. Den gången nappade jag, inte på jobbet som kontorschef men att börja plugga till mäklare parallellt med jobbet på Göteborgs-Posten. Det gjorde jag i ett halvår, sedan blev det mäklarstudier på heltid med arbete på Skandiamäklarnas kontor två dagar i veckan, berättar Lindie.

”En gammal dröm...”
Mäklaryrket är en gammal dröm för Lindie men de tider då hon kunde ha gjort yrkesval kände hon inte för att plugga på högskola utan valde annat.
– I dag känns det jättebra att studera till mäklare. Motivationen är hög och upplägget med högskolestudier på distans varvat med arbete på kontoret är lyckat.
– Ett par dagar i veckan på kontoret är bra. Jag gör inga mäklaruppdrag än men skriver försäljningstexter, gör kalkyler, är i kontakt med Lantmäteriet och sådant. Det är nyttigt, man gör fina steg in i mäklararbetet, säger Lindie.
Hon betonar att beslutet att sadla om inte har att göra med varken stålbadet som mediekoncernen Stampen genomgått eller att mäklarbranschen går bra i dag.
– Mäklaryrket är en gammal dröm som jag nu är på väg att förverkliga. Stampen hade några tuffa år med rekonstruktion. Utåt såg det väldigt turbulent ut men insidan var ändå harmonisk. Man satsade på journalistiken och i dag är det ett välmående företag. Jag hade jobbat för Stampen i 8,5 år och lämnade då det var som bäst. Jag var färdig där och redo för nytt, säger Lindie.

Halland är intressant
Målet är att bli klar i år. Studier och praktik ska bli klara, slutexamen göras och sedan ska allt registreras innan mäklarlicensen är på fickan. Och det nya arbetet kan börja - som mäklare och kontorschef.
– Skandiamäklarna har ett kontor i Halland, finns i Varberg. Halland är stort och intressant. Göteborg och Mölndal ligger nära och det finns rörelse. Kungsbacka växer, Åsa och Frillesås utvecklas kraftigt. Det kustnära läget är också intressant. Branschen är uppåt i dag, tror dock att det stabiliserar sig så småningom.
– Mäklare är ett yrke jag har stor respekt för. Det krävs mycket kunskap, det ska finnas förtroende och det ska fungera för båda parter, säger Lindie Eliasson Lotzner.
Förarbevis ett krav för vattenskoter
NYHETER 2022-05-28 KL. 13:00

Förarbevis ett krav för vattenskoter

Nya regler inför sommaren – många har ansökt

SENASTE TV-NYHETERNA

Får svårt ta hand om flyktingar
NYHETER 2022-05-28 KL. 09:00

Får svårt ta hand om flyktingar

Bostadsbolagen ser överställen som skulle kunna vara möjliga

FESTLIG samling inför årets studentbal
NYHETER 2022-05-27 KL. 17:25

FESTLIG samling inför årets studentbal

Lanbit i gång igen
NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00

Lanbit i gång igen

Slutspurt för konstrundan
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 15:00

Slutspurt för konstrundan

Saga årets sommartema i rondellerna
NYHETER 2022-05-27 KL. 12:00

Saga årets sommartema i rondellerna

Snart dags för kulturfestival igen
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 10:00

Snart dags för kulturfestival igen

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2022-05-28 KL. 18:10
Oavgjort i toppmötet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.