FAMILJ 2022-03-09 KL. 20:00

Lindie pluggar och förverkligar sin dröm

Av Henrik Laurén

– Jag är ingen högskoletyp, att studera som vuxen är jättebra. Studier på distans plus arbete är ett bra upplägg, man kommer stegvis in i jobbet. Målet är ett bli klar i år, en gammal dröm börjar närma sig.

Lindie pluggar och förverkligar sin dröm
"Halland är ett stort och intressant område med expanderande samhällen och närhet till havet", säger Lindie Eliasson Lotzner, blivande fastighetsmäklare. Foto: Henrik Laurén

TV-klipp och nyheter

Det säger Lindie Eliasson Lotzner, 37-årig åsabo som studerar och sadlar om från försäljningschef i mediebranschen till fastighetsmäklare. Av veckans vardagar är tre vikta för studier och två för arbete på Skandiamäklarnas kontor i Varberg.
– Det är uppdragsutbildning med studier och tentamina på distans. Webinarierna finns inspelade och det går att flexa om det behövs. Jag pluggar måndag, tisdag och fredag och jobbar på kontoret onsdag-torsdag, säger Lindie.
Familjen består av man, fyra barn och en hund, det tar naturligtvis sitt.
– Det fungerar att studera och jobba. Det behövs disciplin och ibland måste man välja bort någonting annat men det går.

Från media till fastigheter
Lindie Eliasson Lotzner har arbetat flera år med försäljning inom mediakoncernen Stampen. Tidigare som säljare och försäljningschef vid Stampens tidningar i Halland och därefter nästan fyra år som försäljningschef vid Göteborgs-Posten. Totalt blev det över åtta år hos Stampen.
– Jag hann faktiskt skriva litet också, åren 2017-2018 skrev jag krönikor för dåvarande Falkenbergs-Posten. Jag kunde välja ämnen fritt till krönikorna, några jag minns är resor, vett och etikett och livet som fotbollsmorsa, säger Lindie och skrattar.
Hon arbetade som säljare vid Stampen då hon blev kontaktad av Skandiamäklarnas kontor i Varberg med erbjudande om arbete.
– Även om mäklaryrket var en gammal dröm så tackade jag nej. Efter en tid blev jag kontaktad på nytt, nu med erbjudandet att bli kontorschef. Den gången nappade jag, inte på jobbet som kontorschef men att börja plugga till mäklare parallellt med jobbet på Göteborgs-Posten. Det gjorde jag i ett halvår, sedan blev det mäklarstudier på heltid med arbete på Skandiamäklarnas kontor två dagar i veckan, berättar Lindie.

”En gammal dröm...”
Mäklaryrket är en gammal dröm för Lindie men de tider då hon kunde ha gjort yrkesval kände hon inte för att plugga på högskola utan valde annat.
– I dag känns det jättebra att studera till mäklare. Motivationen är hög och upplägget med högskolestudier på distans varvat med arbete på kontoret är lyckat.
– Ett par dagar i veckan på kontoret är bra. Jag gör inga mäklaruppdrag än men skriver försäljningstexter, gör kalkyler, är i kontakt med Lantmäteriet och sådant. Det är nyttigt, man gör fina steg in i mäklararbetet, säger Lindie.
Hon betonar att beslutet att sadla om inte har att göra med varken stålbadet som mediekoncernen Stampen genomgått eller att mäklarbranschen går bra i dag.
– Mäklaryrket är en gammal dröm som jag nu är på väg att förverkliga. Stampen hade några tuffa år med rekonstruktion. Utåt såg det väldigt turbulent ut men insidan var ändå harmonisk. Man satsade på journalistiken och i dag är det ett välmående företag. Jag hade jobbat för Stampen i 8,5 år och lämnade då det var som bäst. Jag var färdig där och redo för nytt, säger Lindie.

Halland är intressant
Målet är att bli klar i år. Studier och praktik ska bli klara, slutexamen göras och sedan ska allt registreras innan mäklarlicensen är på fickan. Och det nya arbetet kan börja - som mäklare och kontorschef.
– Skandiamäklarna har ett kontor i Halland, finns i Varberg. Halland är stort och intressant. Göteborg och Mölndal ligger nära och det finns rörelse. Kungsbacka växer, Åsa och Frillesås utvecklas kraftigt. Det kustnära läget är också intressant. Branschen är uppåt i dag, tror dock att det stabiliserar sig så småningom.
– Mäklare är ett yrke jag har stor respekt för. Det krävs mycket kunskap, det ska finnas förtroende och det ska fungera för båda parter, säger Lindie Eliasson Lotzner.



TV-klipp och nyheter

Målar med händerna
KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Premium

Målar med händerna

BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
Premium

"Jag är inte en kaninkokerska"

Kvinan åtalas för ofredande efter Tindermöte

Hackspettdispens för Onsalavägen
TRAFIK 2024-04-16 KL. 16:00
Premium

Hackspettdispens för Onsalavägen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KONST 2024-04-17 KL. 19:00
Målar med händerna
Premium | NYHETER 2024-04-17 KL. 14:30
Får inte pengar för inställd resa
Premium | BLÅLJUS 2024-04-17 KL. 12:45
"Jag är inte en kaninkokerska"

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.