FAMILJ 2022-08-16 KL. 16:00

Krönika: Sommar! Och pyttelite mörker

Av Christina Nordwall

Krönika: Sommar! Och pyttelite mörker

TV-klipp och nyheter

KRÖNIKA. När sommaren är som bäst, då finns det inget bättre. Folk är glada, positiva och de flesta saker blir lättare att hantera. Mat är också lättare på sommaren. Det behöver inte vara så avancerat. En sallad och något på grillen så är saken klar.

Men nu går vi snart mot mörkare tider…. Det brukade en nära anhörig konstatera redan innan midsommar. Och det hade han ju för all del rätt i men det kändes lite deppigt.
Jag som är en utpräglad sommarmänniska tänker att det kanske är det bättre att försöka njuta av nuet. Att tänka att glaset är halvfullt i stället för halvtomt.

I tanken fokuserar jag på att det fortfarande är en bra bit kvar av sommaren och att det finns mycket roligt man kan hitta på under hösten också. Till och med i november, januari, februari och mars. Kanske. December är däremot inga problem, då ska det ju vara mörkt och mysigt.

Men för att återgå till nuet. Finns det något härligare än en vacker, varm och vindstilla augustikväll? Okej, mörkret faller snabbare och hösten är inte långt bort. Vi går också mot mörkare ekonomiska tider, det pågår krig och mycket annat elände…
Det är lätt att fokusera på det mörka. Därför är det inte konstigt att folk passar på att ta del av alla evenemang som pågår. Det är läge att ladda batterierna. Det märks att många saknat att gå på konsert under pandemin. Ullevi har under sommaren besökts av många namnkunniga artister, och fler ska det bli. Kungsbacka har också hängt på allmänhetens sug efter olika roligheter. Utomhusbio, arrangemang på torget, konserter, teatrar, utställningar och olika krogarrangemang.

På sommaren är det också lättare att spendera tid i alternativa boenden. Det märkte jag under en promenad vid Tjolöholms slott nyligen. Parkeringen vid arbetarbyn var full av olika campingfordon. Vissa var traditionella husbilar men en och annan stack ut. En hade ett tält på biltaket dit man tog sig med hjälp av stege och en annan var en ombyggd gammal tysk brandbil. Barnen lekte idylliskt utanför och föräldrarna kopplade av i sina campingstolar. Men anledningen till att jag var på Tjolöholm var ännu somrigare. Jag var på en konsert för jobbets räkning. Solen sken, det var fortfarande varmt trots att klockan närmade sig åtta på kvällen. Folk picknickade på gräsmattan, andra tog en öl utanför Magasinet. Alla var glada och stämningen kunde inte varit bättre. God mat, musik och sol förstås. Det är sommar i ett nötskal. Så skulle det vara jämt!



TV-klipp och nyheter

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen
NYHETER 2024-04-19 KL. 16:30
Premium

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen

Se intervjun med vinnaren i artikeln

Fiskgjusarna är på plats i fjorden
MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Premium

Fiskgjusarna är på plats i fjorden

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2024-04-19 KL. 21:51
Lindome fick sin derbyrevansch
Premium | NYHETER 2024-04-19 KL. 19:30
Firar 400 år med dubbelfyrarna
Premium | HANDBOLL 2024-04-19 KL. 17:30
Klart: Aranäs värvar guldmålvakt
Premium | NYHETER 2024-04-19 KL. 14:30
Många ville stötta genom att pärla

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.