FAMILJ 2021-12-01 KL. 14:00

Krönika: Mysteriet med den försvunna badrocken

Av Annika Lundby

Krönika: Mysteriet med den försvunna badrocken

Jag och sambon gillar att åka på spa. Det är avkopplande och bara så där lagom ansträngande. Då tanken är att ligga i ett bad och slappa eller att sitta i en bastu och svettas behöver man inte ha dåligt samvete om man inte går ut och gör den där sightseeingen som vi brukar göra när vi reser. Vi gillar att upptäcka platsen vi besöker, vi vill inte ligga på ett hotellrum och ta det lugnt. När man kommer hem från semstern ska man ha lärt sig något. Men när vi åker på spa kopplar vi bort alla de där måstena som att besöka museum och insupa platsens historia som annars brukar vara målet.

Härom veckan gjorde vi en sådan lite tripp till ett spa i Skåne. Efter att ha checkat in och sparkat av oss skorna på hotellrummet, svirade vi om till badkläder och tog på badrock och tofflor som låg och väntade på oss på sängen. Nu var vi redo för spa!

Då det var många som precis som vi hade tänkt tanken, att åka på spa i november kan nog vara mysigt, valde vi att gå till bastun och det varma badet som låg utanför huvudanläggningen. Här hängde jag upp min helt torra badrock och ställde mina torra varma toffor och gick sedan till duschen innan jag smet in en stund i bastun innan det varma vattnet utanför lockade mer. Efter en härlig stund i vattnet bestämde vi oss för att gå vidare in. Jag gick till omklädningsrummet men när jag skulle ta min goa härliga och torra badrock var den försvunnen. Istället hängde där nu en blöt och grusig badrock och på golvet var det inte mina torra tofflor som stod där utan ett par blöta och om möjligt ännu grusigare än badrocken. Mitt avslappnade spa-lugn var som bortblåst. Här hade någon haft fräckheten att byta sina blöta saker mot mina torra fräscha. Vem gör något sådant? Och att ta på sig någon annans tofflor, hur fräscht känns det säger jag som har en aningen basillskräck. Vem vet vad personen har på sina fötter? Nagelsvamp? Fotsvamp?

Aningen irriterad stegade jag bort till receptionen och informerade om vad som hänt. Tjejen tar fram en nya badrock och tofflor och med nytt och rent återinfann sig mitt spa-lugn igen. Men vem som tog min badrock lär bli ett ouppklarat fall.


SENASTE TV-NYHETERNA

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:27

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts

Läraren kritisk mot upplägget

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:24

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan

Buss körde av vägen
NYHETER 2022-01-20 KL. 07:50

Buss körde av vägen

Målvakterna glänste i återstarten
HANDBOLL 2022-01-19 KL. 21:21

Målvakterna glänste i återstarten

Aranäs segrade i årets första match

Thorbjörnson etta på riksdagslista
POLITIK 2022-01-19 KL. 18:00

Thorbjörnson etta på riksdagslista

Vården viktig valfråga för V

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 16:00

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna

Ryfors om AHL:
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 12:00

Ryfors om AHL: "Det kallas djungeln av en anledning"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-