FAMILJ 2021-08-08 KL. 11:31

Har roligt med sin hund på sommarlovet

För första gången någonsin arrangeras gratis sommarlovsaktiviteter för barn och ungdomar med hundar på Kungsbacka brukshundsklubb i samarbete med kommunen.

Har roligt med sin hund på sommarlovet
6-åriga Zoey Halfvarsson-Wallin, är med i lägret för de yngsta barnen mellan sex och åtta år. Hon har med sig Riff, en bordercollie på åtta år

TV-klipp och nyheter

Kungsbacka brukshundsklubb har i sommar ett läger under fem dagar för barn och ungdomar mellan sex och femton år. Det är ett läger som innehåller olika aktiviteter och hundsporter och som varit så omtyckt att alla deltagare inte har fått plats utan fått ställa sig på en reservlista. Söndagen den 8 augusti är sista lägerdagen för i år.

 

Kommunen tog initiativ


– Det var jätteroligt att kommunen tog initiativ och vi hoppas på en fortsättning nästa år. Det finns så mycket sommarlovsaktiviteter för barn, men det har aldrig tidigare varit ett sommarläger för barn och hundar som är gratis, säger utbildningsansvarig Anna Halfvarsson.

Förutom aktiviteter, lek och prova på olika hundsporter med sina hundar får barnen fika. Alla dagar är fyllda med olika aktiviteter. En del barn är med alla dagar och en del bara en dag.

– Alla är vi olika och tycker om olika saker. Min förhoppning är att alla barn och hundar kan hitta någon aktivitet som de gillar extra mycket och som kan inspirera dem i deras träning hemma, säger Anna Halfvarsson.

Medan föräldrarna eller ledare tar hand om hundarna sysselsätter sig barnen med att pyssla. De gör till exempel göra hundhalsband, leksaker och vattenskålar.

 

Kråkan och Ginny


Anna Halfvarsson har tre egna barn som är med på sommarlägret. Familjen bor i Lindome och den minsta dottern, 6-åriga Zoey Halfvarsson-Wallin, är med i lägret för de yngsta barnen mellan sex och åtta år. Hon har med sig Riff, en bordercollie på åtta år. De äldre systrarna Julia och Felicia är instruktörer.

En av deltagarna är Ellinor Lindgren-Riukka från Vallda. Hon fyller åtta år samma dag som Norra Halland är på besök. Det är första dagen av två på lägret för henne. Hon har tagit med sig sina två mellanpudlar som heter Kråkan och Ginny.

Fler nyheter

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KULTUR & NÖJE 2024-03-28 KL. 18:00
Påskparty inledde påsklovet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.