FAMILJ 2022-07-31 KL. 14:00

Golf i miniformat lockar fortfarande

Av John Skoglund

En runda minigolf om året har många som en tradition. Andra är mer frekventa minigolfare på banan vid Tingbergsvallen. Familjen Lundberg passade på en solig eftermiddag på semestern.

Golf i miniformat lockar fortfarande
Familjen Lundberg med Emma, Leo, Caroline, Elias och Anders. Foto: John Skoglund

Kungsbacka IF driver banan som ligger bredvid grillen och en långputt från Tingbergsvallen. Under sommaren är banan öppen alla dagar när det inte regnar. Det är en aktivitet som funnits i många år och fått konkurrens av skateparker och andra nöjen men det tycks vara fler än någonsin som vill utmana sina kompisar, och sig själv på de 18 hålen.
Anders Lundberg som besökte banan med familj och vänner var en av alla som koncentrerat försökte få bollen dit man ville.
– Nu har jag semester och då passar vi på att spela minigolf. Familjen har även hunnit med att vara ute med båten och varit en sväng i Vimmerby på Astrids Lindgrens Värld. Vi har till och med tältat i Hultsfred, säger Anders Lundberg som till vardags arbetar som stationschef på OKQ8 i Varla.
Efter 18 hål och den nervpirrande räkningen av slagen så får man veta vem som har vunnit. Någon kanske vinner en glass, en kram eller att slippa ta hand om middagens disk. Vad prisbordet består av hos Lundbergs är vid pressläggning oklart.
– Vi ska i alla fall hem och grilla, och ”kanske” ta en öl.
Anders som har följt Kungsbackas utveckling under en längre tid är nöjd.
– Jag tycket det är jättebra, nya simhallen, skateparken och den här minigolfen. Sedan är det skolor, restauranger och massa annat som är bra.
Backar man tillbaka tiden till 70–80-talet fanns det massvis av minigolfbanor i kommunen. Bara i sommarorten Åsa fanns det sju-åtta banor att välja mellan. Bland annat på Polisvägen, den vid kiosken Träffpunkten mitt emot campingen och i Gårda Brygga vid kiosken. Samtidigt var banorna mer hemmasnickrade och med kreativt byggda hinder. Sedan försvann de flesta banorna och anledningen är nog tvådelad. Den så kallade ”långgolfen” blev mer vanlig och det byggdes vanliga golfbanor och folk började med det istället. Sedan var det så att banorna i Åsa låg på attraktiv mark som omvandlandes till tomtmark och inbringade mer pengar till markägaren.


Kungsbacka IF driver anläggningen och de som är runt 15 år får en sysselsättning på sommarlovet att hyra ut klubbor till kunderna.SENASTE TV-NYHETERNA

Snart börjar förskolebygget
NYHETER 2022-08-19 KL. 07:36

Snart börjar förskolebygget

50 miljoner satsas i Frillesås – plats för 160 barn

Boende hölls fast – händelsen lex Sarah-anmäls
NYHETER 2022-08-18 KL. 18:27

Boende hölls fast – händelsen lex Sarah-anmäls

Far och son åtalas för alkoholsmuggling
NYHETER 2022-08-18 KL. 16:00

Far och son åtalas för alkoholsmuggling

Debatt: Mopedbilens vara eller icke vara
DEBATT 2022-08-18 KL. 11:00

Debatt: Mopedbilens vara eller icke vara

Kungsbacka växer - men inte som Varberg
NYHETER 2022-08-18 KL. 09:00

Kungsbacka växer - men inte som Varberg

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2022-08-19 KL. 15:15
City vände och vann

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.