FAMILJ 2022-09-03 KL. 09:00

Evas resa fortsätter - nya planer ska växa fram

Av Ronny Karlsson

Hon har nästan varit Baywatch-brud, jobbat med infödda amerikaner i reservat och arbetat hårt med catering i många år. Nu tackar Eva Watson för sig, men det är inte säkert att hon är färdig med restaurangbranschen.

Evas resa fortsätter - nya planer ska växa fram
Eva Watson stänger sin verksamhet i Åsa. Via en resa till Portugal ska hon komma fram till vad som blir nästa projekt. Foto: Ronny Karlsson.

TV-klipp och nyheter

I elva år har Eva Watson drivit Watson mat-fik-butik nära Vita Sand i Åsa. Men nu är det dags att gå vidare. Nyligen passerade den sista helgen som hon fixade mat till gäster. I alla fall för den här gången.
- Det känns jättebra att ölkillarna på Rocky Point tar över och jag önskar dem verkligen lycka till.
Nu får Eva Watson tid över och då blir det fokus på att resa. Precis som det varit många gånger tidigare i livet. Hon utbildade sig till lärare och hamnade sedan i USA där hon blev kvar i många år.
Under tiden i USA hann hon med en hel del och jobbade då bland annat som lärare. Ett av uppdragen var att åka minibuss upp till indianreservat i Missouri och hjälpa invånarna där.
1994 förändrades livet. Då träffade hon Graham.
- Han bara stod där en dag, det var mannen i mitt liv, jag pendlade till USA i tre år innan jag flyttade dit. På den här tiden fanns inte mobiltelefoner så brevhögen blev enorm. Jag har fortfarande kvar de breven, säger hon.


Ett kul minne
Och vi tar väl det där med Baywatch också. Det är nämligen ett lite kul minne för henne.
- Jag jobbade som badvakt och på den tiden var Baywatch väldigt stort. En kväll när jag kom hem hade kompisarna köpt en sådan där baddräkt som de hade i serien, minns hon.
Fast riktigt allt var inte som i tv-serien.
- Jag jobbade som badvakt och hjälpte personer med funktionsvariationer att hitta glädjen i att vara i vattnet. Det var inte lika glamoröst, men otroligt roligt och lärorikt!
Mat är ett annat stort intresse och så har det alltid varit. Så även om hon var utbildad lärare och jobbade som det i ganska många år, så fanns där en annan dröm.
- Vi kom till Åsa 2001. Då jobbade jag först på Åsaskolan och var med med om att bygga upp Åsa Gårdsskola. Man jag har alltid gillat mat och även möten.

Fick fundera
Under de senaste elva åren har fokus legat på catering. Hon har haft avtal med kommunen och där fixat mat till en hel del evenemang. Under sommaren har det sedan varit mer flöde i butiken och restaurangen.
Men nu är det här kapitlet alltså avslutat. Eva Watson har lite svårt för att sätta ord på anledningen till det.
- Jag vet inte riktigt varför, men jag känner mig färdig med det här. Jag tror att jag under pandemin, när jag hade anställda som fick gå hem och jag blev själv, fick tid att tänka.
Det tänkandet ledde fram till att hon tidigare i år tog beslutet att göra något annat och lämna lokalen i Åsa. Men det är fortfarande oklart vad som ska ske i stället.


Har en dröm
Kanske kan de tankarna komma fram i Portugal under hösten. Eva Watson tycker om att resa med familj och vänner, men den här gången blir det annorlunda.
- Jag åker dit själv den här gången. Jag har bokat en biljett hem, men den kan jag byta datum på. Nu ska jag fundera på vad jag vill göra.
Hon tycker att det är helt okej om processen tar lite tid.
De tankar hon har i dagsläget är att hon kanske vill vara anställd, men att det nog inte blir inom skolan direkt. Kanske blir en gammal dröm till verklighet.
- Jag skulle vilja ha en hemma hos-restaurang. Men då ska jag ha öppet när jag vill, och jobba med annat också.
TV-klipp och nyheter

Fullträff för årets julmarknad i Kungsbacka
NYHETER 2023-12-03 KL. 18:23
Premium

Fullträff för årets julmarknad i Kungsbacka

"Man får både vinter- och julkänsla"

Gymnastik är en fantastisk lagidrott
SPORT 2023-12-03 KL. 10:45
Premium

Gymnastik är en fantastisk lagidrott

Stilenlig parad i vinterkyla
KULTUR & NÖJE 2023-12-02 KL. 16:40
Premium

Stilenlig parad i vinterkyla

Nytt försök med kritiserad belysning
NYHETER 2023-12-02 KL. 08:30
Premium

Nytt försök med kritiserad belysning

Grannar runt fotbollsplanen upprörda

FBK räddade poäng i sista sekunden
BANDY 2023-12-01 KL. 22:02
Premium

FBK räddade poäng i sista sekunden

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2023-12-03 KL. 21:16
Säröryttaren segrade på Friends arena
NYHETER 2023-12-03 KL. 15:00
Veckans rosor
Premium | SPORT 2023-12-03 KL. 10:45
Gymnastik är en fantastisk lagidrott

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.