FAMILJ 2022-08-21 KL. 17:00

Aktivt liv viktigt - nu öppnar Jannica eget

Av Ronny KarlssonAnatomi har alltid intresserat henne och att leva ett aktivt liv har varit en självklarhet. Nu ska Jannica Ståhlfors även hjälpa andra att må fysiskt bra när hon öppnar Flexmassage i Kungsbacka.

Aktivt liv viktigt - nu öppnar Jannica eget
Efter några år i Mölndal är nu Jannica Ståhlfors, här med sonen Jayson, redo för att öppna eget. Flexmassage ska erbjuda massage och rådgivning för såväl privatpersoner som företag. Ett aktiv liv har alltid varit viktigt för Jannica och anatomi har varit ett stort intresse. Foto: Ronny Karlsson - SIDAN -

Kungsbacka har alltid varit hemma för henne, även om det också hunnits med studier i Göteborg. Hon är uppväxt i Onsala, men bor numera i Kolla.
- Det är nog så för många, när man landat i livet flyttar man tillbaka till Kungsbacka, säger hon.
Under hela livet har det varit viktigt att röra på sig. Det har skett på olika sätt.
- Jag har alltid gillat anatomi och spelade fotboll i unga år. Sedan började jag med dans och blev även instruktör.
Dansen har sedan följt med henne i livet. Tillsammans med vännerna Tatiana och Filipa bilda hon dansgruppen Carnavalistas och då handlar det om samba.
- Det är jätteroligt och vi uppträder också ibland. Det brukar bli på bröllop och på en del andra evenemang.

Gladare mamma
På senare år har det blivit lite mindre aktiv verksamhet. I stället har familjen tagit tid. Barnen på två och fyra år har förstås krävt sin tid, men att välja bort den fysiska aktiviteten helt finns inte som ett alternativ.
- Jag har dagar och veckor när jag inte rör mig lika mycket. Men för att jag ska fungera är det viktigt att hålla i gång. Då är jag dessutom en gladare och bättre mamma, säger hon.
Nu väntar det första äventyret som egenföretagare och det är något som hon ser fram emot, samtidigt som det är en utmaning.
- Jag räknar med att det blir mycket jobb, och det gör mig inget. Det gäller bara att hitta en balans. Jag har alltid varit en person som tycker om att ta ansvar.
Intresset för massage tog fart på en mässa i Göteborg och sedan 2019 har hon jobbat för Flexmassage i Mölndal. Nu räknar hon med att Kungsbacka är redo för den här satsningen.
- Jag tror faktiskt att det på sikt kommer att gå att öppna även en andra lokal.

Trygghet
En del kunder kommer att följa med från de verksamheter som Flexmassage har i Göteborg och Kungsbacka och det är förstås en trygghet inledningsvis.
- Vi kommer att ha en bred målgrupp, vi tar emot folk från kontor men också idrottare. Generellt har vi i Sverige blivit bättre på att ta hand om våra kroppar, det är viktigt att inte vänta för länge om man vill slippa problem och massage hjälper till att minska sjuksrivningar, säger Ståhlfors.
Utöver den egna lokalen är planen också att åka ut till de företag som vill ha tjänsten.
Jannica Ståhlfors räknar med att behöva anställa fler massörer, och det behöver inte vara utbildade personer som visar intresse. Företaget har sin egen utbildning där till exempel vårdpersonal kan skola om sig.
I månadsskiftet är det öppningsdags, och sedan är förhoppningen att invånarna i Kungsbacka ska hitta till lokalen på Valands promenad.
- Vi vet ju att det här gör skillnad. Vi brukar säga att det ska kännas ”skönt ont” när vi ger en massage.Namn: Jannica Ståhlfors
Ålder: 32 år.
Familj: Sambo och två barn.
Fritidsintressen: Träna, mat och att vara med familjen.
Bästa resmål. Spanien. Föräldrarna har en lägenhet söder om Alicante.
Bästa film: Flashdance.


SENASTE TV-NYHETERNA

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Populära badet får nya toaletter och duschar
NYHETER 2022-09-27 KL. 08:00

Populära badet får nya toaletter och duschar

NYHETER 2022-09-27 KL. 06:59

"Säkerheten har högsta prioritet"

Talmansomröstning första punkten i riksdagen
NYHETER 2022-09-26 KL. 20:00

Talmansomröstning första punkten i riksdagen

Jan Riise (Mp) och Carita Boulwén (Sd) första dag på nya jobbet innebar framröstningar av fyra talmän.

Kommunen rustad inför höstmörkret
NYHETER 2022-09-26 KL. 17:00

Kommunen rustad inför höstmörkret

Högen med trasig belysning har betats av

Fler nyheter