En skada på stjärnhästen ruckade Emma Jönssons säsongsplanering. När säsongen börjar lida mot sitt slut är Tango tillbaka. På söndag tar ekipaget sikte på prissumman 100 000 kronor. DRESSYR. – Nu i efterhand är jag nöjd, säger Emma Jönsson.


Hon kände att hon fick rida aktivt på Santa Domingo när Intermédiaireklassen på Kungsbacka Ridklubb avgjordes. 69,255 procent räckte också till seger den gångna helgen. 


– Det får jag vara nöjd med även om jag har gjort bättre resultat.En muskelbristning på hennes bästa häst Tango förändrade säsongsupplägget. Nu är han tillbaka och till helgen är ekipaget tillbaka på den stora scenen. Då är det Grand prix kür och förstapriset är 100 00 kronor.   


– Så där vill jag göra bra ifrån mig, säger hon och skrattar till.


Därefter väntar Elmia Scandinavian Horse Show – de fyra bästa U25-ryttarna får chansen på Friends Arena som en säsongsfinal. Inför avslutningskvalet leder Emma Jönsson rankningen.   


– Om jag har räknat rätt så är jag redan klar. Men jag vågar inte hoppas på för mycket.Förutom att Tango är tillbaka igen så har 22-åringen breddat sitt stall. På en hästauktion i Tyskland köpte hon treåriga Grey Flanell.


– Det är min framtida stjärna. Den har de kvalitéer som jag önskar och det känns som en häst som passar mig bra. Det ska bli spännande att följa den i framtiden.