Annons

Döms för misshandel av sin syster

En man i 25-årsåldern har dömts för misshandel och grovt hemfridsbrott, efter att han i somras gett sig på sin syster när han varit påverkad av alkohol och tabletter.

Blåljus | 01 Juni 2020 14:55

Mannen hade varit på fest och druckit alkohol och tagit tabletter, när han anlände till sin systers bostad i Åsa i somras. Systern såg att han var påverkad och att ”han var tom i blicken” och ville därför inte släppa in honom i sitt hem där hennes barn sov.

Tvingade sig in i bostaden

Men brodern tog inte ett nej utan gapade och skrek, tryckte sig in och tog ett grepp runt hennes hals och nacke. De föll till båda till golvet. Systern hade dock en väninna på besök som kunde ingripa och sära dem åt. När kvinnorna ringde polisen tog han telefonen ifrån dem, och tog åter grepp om hennes hals.

Systern uppger för rätten att hon är övertygad om att han gjorde som han gjorde för att han var påverkad. De båda uppger att det normalt har en nära och bra relation.

Mannen säger i sin tur att systern är hans bästa vän och att han mår oerhört dåligt av händelsen. Han minns att han varit i hennes hem och tagit armen om hennes hals, i övrigt kan han varken erkänna eller förneka brott.

Skyddstillsyn

Rätten menar att det står klart att hans agerade varit till följd av ett problematiskt alkohol- och tablettmissbruk. Därför blir påföljden skyddstillsyn och föreskrift om att delta i vård och behandling.

Fler blåljus-nyheter här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Döms för rattfylla – kan förlora jobbet

Trafik Två månaders fängelse, 22 750 kronor och förlust av nya jobbet. Det blir priset en 25-årig göteborgare ...

Stal bil och försökte stoppa polisen med skruv

Blåljus Påverkade av droger och narkotika stal paret en bil och försökte sedan stoppa polisen som följde ...

Nidingen kan bli utan ström

Miljö och natur Solceller på Nidingen får nej av Länsstyrelsen. Det kan innebära att hela anläggningen riskerar att bli ...
Annons