Annons

Defensiven var vinstreceptet för Onsala

Falkenberg inkasserade säsongens första förlust. Onsala IBK:s segervapen var en rosa blockad.  
Sport | 10 November 2018 20:40

Foto: Sofia Ekberg Ekendahl

 

Falkenberg inkasserade säsongens första förlust. Onsala IBK:s segervapen var en rosa blockad.  

 

INNEBANDY: DIVISION 1

Onsala IBK – Falkenbergs IBK 4 – 2

 

– Det var verkligen säsongens bästa match, säger Alicia Forsström.

Rivaliteten mellan Onsala IBK och Falkenberg har vuxit sig stark de senaste säsongerna. Båda har slagit läger i tabelltoppen så varje match har betytt mängder. Det var ingen skillnad i Presse Idrottshall.

Gästerna förde spelet, men det var Vendela Carlsson som nickade undan skott, Linnéa Åkerblom som låg i skottlinjen, Therese Högberg som lugnade ner spelet och Alicia Forsström som dödade tid i boxplay.

 

Målfarliga Linnea Jönsson fick öppet mål efter ett skolboksexempel i powerplay. Therese Högberg serverade Disa Öhman som skickade bollen vidare till Jönsson som kunde raka in 2–0 i öppet mål.

I tredje perioden petade Alicia Forsström in trean. Det krävdes ett direktskott i nättaket för att storspelande Vendela Carlssons nolla skulle spricka. Gästernas glädje blev kortvarig. Onsala IBK ställde om. Alicia Forsström till Elin Averius – tillbaka till Forsström och tre poäng var i hamn.

Segern säkrades i och med en defensivt storstilad insats – hemmaspelarna var hänsynslösa mot sig själva och täckte drösvis med skott.

– Jag är stolt över dem och jag gjorde en riktigt bra insats. Vi spelade så jäkla bra, säger målvakten Vendela Carlsson.

– Vi offrade oss hela tiden. Vi har inga spelare som sticker ut utan vår styrka är vårt lag. Vi spelade på bara tre backar och ändå stod de upp så bra, säger Alicia Forsström.   

 

Matchfakta

Onsala IBK – Falkenbergs IBK 4 – 2 (1–0, 1–0, 2–2)

1–0 (07.05) Elin Averius, 2–0  (25.08) Linnea Jönsson, 3–0 (46.42) Alicia Forsström, 3–1 (51.05), 4–1 (52.11), 4–2 (52.33)

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Tillsammans kan vi bli en stark förening"

Fotboll Diskussioner kring en sammanslagning har pågått under de senaste decennierna. Snart kan Särö IK och Kullavik IF ...

Den ofrivilliga ledaren prisades

Sport Årets ledarstipendium har utdelats. Ella Nyby från Aktiv Judo har tilldelats priset. – Det var lite av en chock, sä...

Succémålvakten lämnar Frillesås

Bandy Jakob Hugoh slog ingen rejält under sin debutsäsong i Frillesås och elitserien. Efter två år i hö...
Annons