DEBATT 2022-03-26 KL. 17:30

Krönika: Stanna upp och gläds i vardagen

Av Ulrika Wahlström

Krönika: Stanna upp och gläds i vardagen

TV-klipp och nyheter

När invasionen av Ukraina inleddes gav en närstående till mig mer eller mindre upp att leva. Tankar på att ryssen ska komma även hit dominerar tillvaron. Jag uppmuntrar till att göra något som piggar upp. Även jag själv försöker fokusera på glädje.
Min vecka fick en kunglig start då jag på den arla joggingrundan i Vallda fick syn på en grupp på hela åtta älgar! Magiskt pampigt! Jag stannade till, njöt av vyn och var så exalterad att när jag filmade simmade älgarna ur bild. Naturen kan ha en berusande effekt. Nyligen bjöd vänner in oss på uggle-AW. Ja, så förutom god dryck och trevligt sällskap, bjöd de en kikare och bästa platsen med utsikt rakt mot en stor holk där jag snart fick skåda två fantastiskt fina kattugglor.

En kväll förra veckan hoppade jag av vana av pendeltåget vid Hede station.
Precis när jag gick av insåg jag att jag inte hade tagit bilen den här dagen och försökte därför komma på tåget igen, för att komma till Kungsbacka station där anslutningsbuss skulle ta mig vidare. Men tåget gick och jag stod där helt förfärad. En vänlig kvinna från Gottskär erbjöd mig skjuts och vi konstaterade båda två att det är precis så här man säger till sina barn att inte göra. Åka med främmande människor. Men till vårt försvar så tror jag att vi båda härstammar från den tiden då man sa att man skulle få främmande när välkända familjekompisar skulle komma på middag, så främmande kan alltså också vara något bra.
Anledningen till att jag inte hade bilen denna dag var att vi var tvungna att lämna den på verkstad. Något i fordonet lät inte som det skulle. Det är aldrig roligt att behöva lämna in en bil på lagning, och nu, i takt med att mat, el och bensin ökat så i pris, så är inte en saftig reparation något man önskar. Döm av vår förvåning när vi fick höra att det inte kostade oss ett öre. En skruv som varit lös hade dragits åt och det hade gått på nolltid.

Ibland får man som förälder mejl från skolan. Jag måste erkänna att jag då och då blir lite stressad över att det kan vara något som någon av barnen har gjort. I veckan fick vi mejl från en lärare och redan genom att läsa ämnesraden blev jag fylld av glädje och nyfikenhet. Det stod ”Er son är underbar”. Orden och förklaringarna som följde värmde ett mamma- och ett pappahjärta något ofantligt.
En eftermiddag när solen värmde sportlokalen hos Nordic Wellness i Särö och många av oss som var på plats funderade över varför vi inte stannat kvar hemma i trädgården en så här fin dag, får instruktören feeling och flyttar ut yogan utomhus. Hon får oss att känna oss levande och luften under armarna hjälper oss när vi balanserar i olika poser och hälsar den vackra vårsolen.

Här sitter jag nu på altanen i strålande solsken, reflekterar över allt gott i mitt liv och dricker mitt kaffe. Fågelkvittret överröstar barn som leker någonstans i området. En fluga som kryper på altandäcket väcker en känsla av att vi går mot sommaren.
I en tid då vi matas av negativa och skrämmande nyheter från morgon till kväll, behöver vi stanna upp och reflektera över de glädjeämnen som faktiskt finns i våra liv. Varje dag. Gör du det?


TV-klipp och nyheter

Entreprenören i final
NYHETER 2024-04-25 KL. 18:00
Premium

Entreprenören i final

Räknade älg med värmekamera
NYHETER 2024-04-25 KL. 17:00
Premium

Räknade älg med värmekamera

Få älgar, men resultatet måste jämföras med traditionell inventering

Vårdförbundet går ut i blockad
VÅRD 2024-04-25 KL. 16:04
Premium

Vårdförbundet går ut i blockad

Kabelbrott orsakar mörker
TRAFIK 2024-04-25 KL. 14:00
Premium

Kabelbrott orsakar mörker

Det blir fler soptunnor
NYHETER 2024-04-25 KL. 11:00

Det blir fler soptunnor

Moderaten som brinner för välfärden
POLITIK 2024-04-24 KL. 18:30
Premium

Moderaten som brinner för välfärden

Men att vara i opposition är inget för Ulrika Jörgensen

ISHOCKEY 2024-04-24 KL. 15:00
Premium

"Någon rivalitetsvinkling kan du inte skriva"

Kullavikvännernas söner gör upp i SM-finalen

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BLÅLJUS 2024-04-26 KL. 09:00
Döms för sex med minderårig flicka
Premium | NYHETER 2024-04-25 KL. 18:00
Entreprenören i final
Premium | NYHETER 2024-04-25 KL. 17:00
Räknade älg med värmekamera
Premium | VÅRD 2024-04-25 KL. 16:04
Vårdförbundet går ut i blockad

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.