DEBATT 2024-10-26 KL. 14:00

Här är veckans ris och ros

Vi har samlat veckans ris och ros från papperstidningarna. Rosor till hemtjänsten och vårdpersonal har delats ut flitigt medan kommunen och sportföräldrar får ris.

Här är veckans ris och ros
Vi har samlat veckans ris och ros från papperstidningarna. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Dagens ros

Dagens ros till personalen i Ica Maxis förbutik. Jag försökte förgäves få ut kontanter ur en automat, men det misslyckades. Inga problem när jag frågade om hjälp. Kortet kom in på rätt sätt och min dag var räddad. Stort tack.

Tant med käpp

En stor bukett med de finaste blommorna vill vi ge alla de som jobbar/jobbade på demensteamet i Kungsbacka.

Stort tack för allt som ni gjort för mamma och pappa. Det har varit fantastiska månader, ni kommer vara saknade.

Döttrarna

Dagens vackraste ros vill jag ge till kommunsköterskan Linnéa Emker för all proffsig hjälp.

Aina L

En stor ros till Kenta på Beijer, som hjälpte oss att såga till fjällpanel lördagen den 28 september. Fem minuter före stängning! Du är fantastisk.

Hälsningar Jack och Erika

Dagens ros till fastighetsskötare Ali som med sitt glada och vänliga humör och sin servicekänsla får saker gjorda. Han är en riktigt bra representant för Eksta.

Nöjd hyresgäst

Dagens absolut största rosbukett till Capio husläkare i Vallda, Kajsa Andersson, sköterskor och alla andra som har hjälpt mig genom tre veckor av totalt outhärdlig smärta. Utan er vet jag inte om jag överhuvudtaget hade klarat av det.

Tack

Dagens ros vill jag ge fantastiska Miriam på Hundpensionat Soläng som lämnade in min plånbok på Ica Maxi torsdagen den 10 oktober. Sån tur att det finns ärliga fina människor som dig! Tack!

Amanda & Wilma

En stor bukett rosor till Kungsbacka Kontorshotell som så generöst bjöd en fullsatt biosalong på filmvisning av den fantastiskt sevärda filmen Lee. Tips, se den!

Agnetha Ernegård

Ett stort fång rosor till den man som bytte däck åt mig fredagen den 11 oktober på Kungsmässans parkering, när jag fått punktering då min bil blivit påkörd. Jag är så tacksam för hjälpen!

Monica

Veckans ros vill jag ge till Jeanelle och Malin på Björkris vårdboende, enhet D. Ni har varit så trevliga mot oss vikarier, ni är lugna och ni skrattar mycket. Jag/vi vet att ni haft de tufft. Men ni två förtjänar att hyllas extra mycket. Jag hoppas ni orkar och fortsätter med jobbet ni gör. Stort tack.

Vikarier

Ett stort fång rosor vill jag ge till den fantastiska hemtjänsten i Älvsåker med Mia i spetsen, som såg till att min mamma fick fin omsorg i livets slutskede. Den omtanke samt omsorg ni gav mamma värmer länge, länge.

Även sjuksköterska Fredrik från hemsjukvården med kollegor vill jag framföra mitt varmaste tack till.

Änglar finns

Dagens finaste rosor till personalen på Capio Närakuten, Kungsbacka, och Capio Husläkarna, Vallda. Jag har blivit så vänligt och proffsigt bemött i samband med min envisa lunginflammation. Speciella rosor till Agneta, sjuksköterska på Närakuten och läkare Magnus Bouvin, Vallda.

Birgitta

Dagens ros till mina kollegor på Fjärås hemtjänst. Tack för allt, ni är fantastiska kollegor. Jag har lärt mig mycket av er. Nu var det dags för nytt jobb. Saknar er, kram.

Undersköterska Antonius

Massor av rosor till Patric och Thomas på Aranäs fastigheter som vägleder och hjälper oss hyresgäster under renoveringen av husen på Tingberget. Alltid tillmötesgående och lösningsfokuserade!

Jessika

Rosor till Blombergs möbler i Fjärås. Vilken service alltså. Tack.

Marie

Tack till all personal på Onsala vårdcentral! Ni har gjort allt och mer därtill i både bemötande och vård för vår lilla dotter.

Kram från hoppe, hoppe hare

Tack Jula Kungsbacka för god service av min röjsåg, fast garantin gått ut. Ett mycket trevligt bemötande av er.

Claes

Dagens ris

Dagens ris till den unge moderat som lyckades övertala sina partikamrater att ta bort stödet till anhöriga, som i hemmet vårdar och stimulerar sina nära och kära. Beloppet som var cirka 100 kronor per dag känns lågt i jämförelse med vad politiker tjänar.

Drabbad

Ett stort fång ris till kommunen som så vansinnigt malplacerat ett körsbärsträd i vår pulkabacke. Hur tänkte ni? Ta bort och placera på annat ställe

Med vänlig hälsning Ewa Lindstrand

Stort ris till alla sportföräldrar som dagligen parkerar på handikapplatserna utanför Kungsbacka sporthall. Skäms! Gång på gång får vi med tillstånd köra från parkeringen då det inte finns några platser. Bilarna som står där har inga tillstånd och det sitter föräldrar i och väntar.

Det gäller alla sporterna – judo, handboll, basket och innebandy. Jag ber de olika klubbarna att ta itu med föräldrarna.

Arne



TV-klipp och nyheter

Krönika: Tax kommer strax
KRÖNIKOR 2024-10-27 KL. 15:00
Premium

Krönika: Tax kommer strax

Turnerande tomte samlade teckningar
NYHETER 2024-10-27 KL. 11:00
Premium

Turnerande tomte samlade teckningar

Krönika: Gott nytt tjejår!
KRÖNIKOR 2024-10-26 KL. 15:30
Premium

Krönika: Gott nytt tjejår!

Frontalkrock i Onsala
BLÅLJUS 2024-10-26 KL. 15:18

Frontalkrock i Onsala

Unga med demens kan få egen avdelning
VÅRD 2024-10-26 KL. 09:00
Premium

Unga med demens kan få egen avdelning

Politikerna vill ha ytterligare utredning

Trots intensiv byggplanering – kön är ännu längre
BOSTÄDER 2024-10-26 KL. 07:20
Premium

Trots intensiv byggplanering – kön är ännu längre

Tuff prioritering för att avgöra var det ska byggas

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KRÖNIKOR 2024-10-27 KL. 15:00
Krönika: Tax kommer strax
Premium | SPORT 2024-10-27 KL. 11:57
Studsade tillbaka inför storpublik

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.