DEBATT 2023-05-23 KL. 10:00

Debatt: Varför ska vi betala dubbelt så mycket?

Debatt: Varför ska vi betala dubbelt så mycket?

TV-klipp och nyheter

Vi i Hanhals har i årtionden väntat på kommunalt avlopp, vilket gjort att många har fått installera dyrbara lösningar under tiden. I slutet av augusti 2022 blev vi kallade till möte där vi blev informerade av kommunens tjänsteman att nu är det äntligen på gång. Vi fick bland annat uppgift om pris som hon sade kanske skulle justeras något lite. Detta pris överensstämde för oss med det pris som vi varit inne på kommunens hemsida och räknat fram. Vatten har vi redan betalat för. Bygget sattes igång redan i december 2022.

Döm om vår förvåning när vi i februari 2023 fick brev från kommunen att vårt avlopp skulle kosta dubbelt så mycket som tjänstemannen upplyst oss om i augusti 2022. Det visade sig att kommunstyrelsen redan i juni 2022 beslutat att höja taxan. Talar inte politikerna med tjänstemännen? Inte ett ord om höjda avloppstaxor har kommit till vår kännedom i media. Varför?

Ramaskri från oss i Hanhals, vilket gjorde att ett möte kom till stånd. Döm om vår förvåning, då skickar man åter en tjänsteman som ska ta i detta. Vi fick reda på att Torred, Släp och Lerkil hade prioriterats före Hanhals och det får vi lida för med dubbel taxa. Det är häpnadsväckande att man inte tagit hänsyn till Kungsbackafjorden som är särskilt skyddsvärd. Lisa Andersson (M) är ju emot vindkraftverk som hon säger kan förorena kustens vatten.

Monica Neptun (L), som är ordförande i nämnden för teknik, var med på mötet endast som hon själv sade ”för att lyssna av”. Hon sade att hon kan inte och får inte bestämma om någon ändring av taxor själv. Vi fick till stånd ytterligare ett möte om cirka en månad med högsta politiska ledningen.

Något som förde det hela framåt blev det inte heller på detta möte. Kommunalrådet Fredrik Hansson (C) uttryckte i Norra Halland att det är Monica Neptun (L) och teknik som äger frågan. Det tycks som det inte är någon som vill ta ansvar.

Nytt möte i juni, då förväntar vi oss att någon tar sitt ansvar och rättar till hanhalsbornas avloppstaxa. Politiker, gör om och gör rätt!

Lurad fattigpensionär



TV-klipp och nyheter

Sporten i korthet
SPORT 2024-10-17 KL. 09:16
Premium

Sporten i korthet

✔ Det galna derbyt ✔ Segersviten förlängdes ✔ Sju olika målskyttar

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt
FAMILJ 2024-10-16 KL. 21:00
Premium

Alicia studerar – och är Lindälvs ansikte utåt

Ska få fler att välja Fordons- och transportprogrammet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.