DEBATT 2022-12-25 KL. 16:00

Debatt: Socialdemokraterna både förvirrar och förvillar

Debatt: Socialdemokraterna både förvirrar och förvillar
Emanuel Forsell (M), gruppledare. Foto: Axel Storckenfeldt.

TV-klipp och nyheter

Replik till Magdalena Sundqvist (S). Magdalena Sundqvist påstår i en något rörig debattartikel att det utökade bostadsbidraget inte kommer hushåll i Kungsbacka till gagn. Det är inte sant. Det är ett stöd som betalas ut genom Försäkringskassan och vi som kommun varken kan eller vill påverka det.

Det Magdalena egentligen syftar på är de hushåll som får sitt uppehälle genom försörjningsstöd, tidigare kallat socialbidrag. Där beräknas ersättningsnivåerna genom en så kallad riksnorm.

Inför 2023 räknas denna upp med drygt 8 procent, just i syfte att täcka de ökade levnadskostnaderna. Det Socialdemokraterna vill göra är att runda praxis och ge dessa hushåll dubbel kompensation, i syfte att plocka politiska poäng. Det sade Moderaterna nej till i höstas och det kommer vi att fortsätta säga nej till.

Slutligen; vän av ordning noterar att arbetsmarknadspolitiken i Kungsbacka är en av de mest välfungerande i Sverige. Vi har Västsveriges lägsta arbetslöshet och lyckas dessutom få ut merparten av nyanlända i arbete inom två år, något få kommuner i Sverige kan stoltsera med.

Att Magdalena Sundqvist väljer att kalla detta för ’kallt och inhumant’ säger mer om Socialdemokraternas verklighetsbild än om något annat.

Emanuel Forsell (M), gruppledare

Läs Sundqvist debattartikel här: M får chansen tänka omTV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.