DEBATT 2024-01-24 KL. 10:00

Debatt: Sluta spara på oss unga i skolan

Debatt: Sluta spara på oss unga i skolan
Dagens debattör är en elev som vill slippa besparingar på skolan. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Jag är en elev som går i högstadiet i Kungsbacka kommun. Överallt hör vi om hur man sparar och drar ner på skolan och skolans resurser. Detta gör man även i en rik kommun som Kungsbacka.

I min klass hade vi en elevassistent i 7:an och det funkade jättebra och vi fick hjälp att lära oss. Elever blev hjälpta, klassen fungerade bra och vi kände oss trygga, men när vi började 8:an fanns inte assistenten kvar. Anledningen var att skolan behövde spara pengar. Det är fel att spara på ungas utbildning och ta bort viktig personal.

En assistent eller resurs är bra för att den kan hjälpa elever som har det lite svårare. Den kan också hjälpa andra och bidrar till en mer flexibel arbetsmiljö. Lärarna behöver inte känna att de inte hinner hjälpa eleverna. Det är samma för oss elever. Vi behöver inte känna oss stressade över att inte få hjälp. Om man missat ett prov eller något arbete så kan man gå iväg med elevassistenten och göra det och då kan läraren släppa den pressen och koncentrera sig på att undervisa. Då blir undervisningen bättre och alla får gjort det de ska göra.

Tyvärr finns det ett problem och det är att det inte finns tillräckligt med pengar. Jag tycker verkligen att man ska lägga mer pengar på resurser och skolan istället för till exempel arenan dom ska bygga. Kungsbacka behöver elever som är trygga och mår bra och som känner att de får hjälp. Jag lovar att det kommer bli mycket tryggare för vissa elever än vad ett arenabygge skulle ge.

Slutligen så skulle jag vilja ta upp att vissa elever kanske mår dåligt till exempel av mobbning eller svåra hemförhållanden. För de eleverna betyder resurspersonal som till exempel elevassistenter mycket. Elevassistenter har mer tid för eleverna än vad lärarna har och har tid att sitta och lyssna.

Sammanfattningsvis så vill jag att de som bestämmer i Kungsbacka kommun tänker på oss unga. Sluta spara på oss unga i skolan och satsa istället. Skolan kommer bli mycket tryggare, roligare och lättare för alla.

En elev som vill att det ska bli bra!TV-klipp och nyheter

Wislander:
SPORT 2024-02-24 KL. 15:00
Premium

Wislander: "De måste vinna annars är det griskört"

Experterna inför Aranäs ödesmatch

Cirkulära fynd i Åsa
NYHETER 2024-02-24 KL. 14:30
Premium

Cirkulära fynd i Åsa

Krönika: Jag vill ha sex!
KRÖNIKOR 2024-02-24 KL. 11:00
Premium

Krönika: Jag vill ha sex!

Blåsig morgon – många rapporter om träd på vägar
NYHETER 2024-02-23 KL. 06:34

Blåsig morgon – många rapporter om träd på vägar

Polisen uppmanar att jobba hemma om det går

Johan Tolinsson firar 60 med resa till New Orleans
FAMILJ 2024-02-22 KL. 20:00
Premium

Johan Tolinsson firar 60 med resa till New Orleans

"Jag är präglad av min mors omtanke"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | KULTUR & NÖJE 2024-02-24 KL. 18:18
Leo skapar dialog med känsla
Premium | NYHETER 2024-02-24 KL. 14:30
Cirkulära fynd i Åsa
Premium | KRÖNIKOR 2024-02-24 KL. 11:00
Krönika: Jag vill ha sex!

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.