DEBATT 2022-08-19 KL. 11:00

Debatt: Med sikte på Hallands lägsta skatt

Debatt: Med sikte på Hallands lägsta skatt
Mathias Bjerstaf, Ola Billing och Christian Lundqvist, Medborgerlig Samling Kungsbacka. Foto: Montage

Kungsbacka kommun gjorde ett positivt resultat på 465 miljoner kronor år 2021, det är ett strålande resultat och det ska vi som kommun vara riktigt nöjda med!
Hårt arbete av folket ger bra resultat och vi har i kommunen många som bidrar till vår gemensamma välfärd. En av anledningarna till det fina resultatet, rapporterar kommunen, är ökade skatteintäkter, de ”erkänner” alltså att skatteuttaget från medborgarna är alldeles för högt.

Kommunalskatten skulle behöva sänkas! De politiker vi har idag verkar dock inte anse det, de kommer alltid att tycka att det behövs mer pengar för att ”säkra verksamheterna”. Mer pengar är dock inte lösningen och du som medborgare blir inte betjänt av att den nya arenan de planerar ska gå med 18 miljoner minus varje år (står i förstudiedokumentet), än mindre blev nyttan av att miljoner under senaste mandatperioden betalats ut till avpolletterade kommunalråd.
Medborgerlig Samling vill öka folkets frihet och minska politikernas inflytande över människors liv, ett viktigt led i detta är att ge medborgarna möjlighet att fatta så många egna ekonomiska beslut som möjligt.
Genom att ha som övergripande mål att sänka skatten och låta människor i högre grad bestämma över sina egna pengar tar vi makt från politikerna och ger tillbaka till de som borde ha makten, det vill säga folket.
Vi i Medborgerlig Samling går till val på att sänka skattesatsen i Kungsbacka till under genomsnittet av halländska kommuner den kommande mandatperioden. På sikt ska Kungsbacka ha lägst skattesats! Kungsbackas medborgare betalar idag en hel krona mer i skatt per intjänad hundralapp jämfört med om de hade bott i Varbergs kommun, som har den lägsta skattesatsen i Halland.
Den skattelättnad som vi siktar på till att börja med, 1 kr, skulle ge medianinkomsttagaren i kommunen cirka 3 600 kronor mer i plånboken varje år. Detta skulle vara mycket välkommet i dessa tider av hög inflation och skenande kostnader på allt fler områden.

De ”Magdapriser” som vi ser idag är ett resultat av undermåliga politiska beslut på framför allt energiområdet under de senaste mandatperioderna. Till detta haveri är samtliga de senaste decenniernas regeringspartier skyldiga. Vi tror inte att dagens problem kan lösas av de politiker som skapat dem utan det behövs nya krafter!
Att minska skattesatsen med 1 krona och låta folk få behålla mer av sina intjänade pengar skulle innebära minskade intäkter för kommunen med cirka 236 miljoner kronor, något som ligger väl inom ramen för de senaste årens resultat för kommunen.

Lägg därför rösten på Medborgerlig Samling i valet och visa att du, som vi, anser att du har större rätt till dina pengar än vad kommunens politiker har.

Ola Billing
Mathias Bjerstaf
Christian Lundqvist
Medborgerlig Samling KungsbackaSENASTE TV-NYHETERNA

”Konst hör hemma i det öppna rummet”
FAMILJ 2022-09-28 KL. 11:00

”Konst hör hemma i det öppna rummet”

Föreningen som vill nå ut med konst och stötta konstnärer

Kungsbacka tappar i ny företagsranking
NYHETER 2022-09-28 KL. 09:17

Kungsbacka tappar i ny företagsranking

Släng-Inge och Inga Svinn på besök
NYHETER 2022-09-28 KL. 08:00

Släng-Inge och Inga Svinn på besök

Detta ska du tänka på med eldstäder
NYHETER 2022-09-28 KL. 07:00

Detta ska du tänka på med eldstäder

Räddningstjänsten utökar satsning på kontroller

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen
HANDBOLL 2022-09-27 KL. 21:57

Talangens lugnande besked efter den otäcka smällen

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum
NYHETER 2022-09-27 KL. 20:30

Minnen väcks till liv inför gymnasiets jubileum

Klart med fyra nya år för Alliansen
POLITIK 2022-09-27 KL. 15:49

Klart med fyra nya år för Alliansen

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Fler nyheter