DEBATT 2023-09-13 KL. 10:00

Debatt: Måste bekämpas med all kraft

Debatt: Måste bekämpas med all kraft
"Den senaste tidens koranbränningar har orsakat våldsamma upplopp, hat, hot och uppmaningar till terrordåd mot Sverige och svenska intressen," skriver Carita Boulwèn (SD), riksdagsledamot. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

Den senaste tidens koranbränningar har orsakat våldsamma upplopp, hat, hot och uppmaningar till terrordåd mot Sverige och svenska intressen. Attacker mot svenska ambassader, kyrkor och hem har satts i brand. Muslimska ledare anser att krig startats mot den muslimska världen och OIC med sina 57 medlemsländer uppmanar till kollektiva åtgärder för att få stopp på koranbränningar.

Sverige är ett sekulariserat land där stat, lagstiftning och rättstillämpning ska stå fria från religion. Man får driva med, skämta om och uttrycka sitt ogillande om olika religioner och man får bränna en bok, även en religiös skrift och trots att de flesta anser det korkat att göra.

Men röster höjs nu för att förbjuda koranbränning och Richard Jomshof blir hårt ansatt efter kritik mot islam och påstås utsätta Sverige, svenskarna och svenska intressen för allvarliga säkerhetsrisker.

I Sverige råder demokrati, åsikts- och yttrandefrihet, något som alltid måste värnas och aldrig tas för givet. Totalitära ideologiers och staters försök att göra inskränkningar i vårt öppna fria och demokratiska samhälle ska med all kraft bekämpas.

Vi ska inte böja oss för islamisters krav, hot och våld och låta dem inskränka i vår yttrandefrihet. Ger vi dem lillfingret kommer de ta hela handen, flytta fram sina positioner och kräva förbud mot allt som uppfattas som islamfientligt.

I ett civiliserat samhälle orsakar inte hädelse upplopp, terrordåd och dödsstraff. Men tar vi hit Mellanöstern så blir Sverige mer som Mellanöstern.

Carita Boulwèn (SD), riksdagsledamot
TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.