Svar till Hravn Forsne (M), efter artikeln ”Splittrad kritik om hemtjänsten” publicerad 8 augusti.
Anledningen till att skyddsombuden gör olika bedömningar är just för att förutsättningarna ser olika ut i de olika hemtjänstgrupperna.
Varje skyddsombud anmäler och agerar utifrån det skyddsområde som hen ansvarar för. Därav att det gjordes flera olika anmälningar, en för varje skyddsområde, och arbetsgivarens svar hanterades på samma sätt.
Utifrån hur arbetsmiljön ser ut inom respektive skyddsområde som i detta fall är respektive hemtjänstgrupp. Det ingår i skyddsombudens uppdrag att göra denna bedömning och nu får arbetsmiljöverket anledning att titta närmare på dessa verksamheter.
Bra tänker vi! Då fungerar kontrollapparaten som det ska. Allt för att det skall finnas en god arbetsmiljö för våra medlemmar och era medarbetare.
Skyddsombudsuppdraget är något som både vi som fackförbund och ni som arbetsgivare är måna om att det skall finnas.
Ibland verkar det som att det glöms bort att ni har ansvar även för skyddsombudens arbetsmiljö och att rollen förknippas med en konfliktfylld och utsatt position. Om era medarbetare och skyddsombud flaggar för en ohållbar arbetsmiljö i tillbud och arbetsskadeanmälningar och upplever att inget händer….då finns just möjligheten att vända sig till arbetsmiljöverket. När det är akut.
Vi tror på dialogen. Det är därför enligt vår uppfattning en stor vinst att det finns en fokusgrupp där framtiden för VO kan diskuteras med perspektiv från både medarbetare och arbetsgivare. Allt för att framtiden skall se ljusare ut.
Fackförbundet Kommunal, Kungsbacka
Hanhalsbon har skapat en föreläsning om vägen tillbaka
✔ Dissen mot rivalen ✔ Sommarbandyskolan ✔ Värvningen de missade
IVO har granskat händelsen
✔ Kaptensskiftet ✔ Viktigaste nyförvärvet ✔ Den nya målvaktsduon
Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.