DEBATT 2023-08-24 KL. 10:00

Debatt: Kritik om hemtjänsten – ser olika ut

Svar till Hravn Forsne (M), efter artikeln ”Splittrad kritik om hemtjänsten” publicerad 8 augusti.

Debatt: Kritik om hemtjänsten – ser olika ut
Arkivfoto: Magnus Vasell

TV-klipp och nyheter

Anledningen till att skyddsombuden gör olika bedömningar är just för att förutsättningarna ser olika ut i de olika hemtjänstgrupperna.

Varje skyddsombud anmäler och agerar utifrån det skyddsområde som hen ansvarar för. Därav att det gjordes flera olika anmälningar, en för varje skyddsområde, och arbetsgivarens svar hanterades på samma sätt.

Utifrån hur arbetsmiljön ser ut inom respektive skyddsområde som i detta fall är respektive hemtjänstgrupp. Det ingår i skyddsombudens uppdrag att göra denna bedömning och nu får arbetsmiljöverket anledning att titta närmare på dessa verksamheter.

Bra tänker vi! Då fungerar kontrollapparaten som det ska. Allt för att det skall finnas en god arbetsmiljö för våra medlemmar och era medarbetare.

Skyddsombudsuppdraget är något som både vi som fackförbund och ni som arbetsgivare är måna om att det skall finnas.

Ibland verkar det som att det glöms bort att ni har ansvar även för skyddsombudens arbetsmiljö och att rollen förknippas med en konfliktfylld och utsatt position. Om era medarbetare och skyddsombud flaggar för en ohållbar arbetsmiljö i tillbud och arbetsskadeanmälningar och upplever att inget händer….då finns just möjligheten att vända sig till arbetsmiljöverket. När det är akut.

Vi tror på dialogen. Det är därför enligt vår uppfattning en stor vinst att det finns en fokusgrupp där framtiden för VO kan diskuteras med perspektiv från både medarbetare och arbetsgivare. Allt för att framtiden skall se ljusare ut.

Fackförbundet Kommunal, Kungsbacka
TV-klipp och nyheter

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.