DEBATT 2023-03-15 KL. 14:00

Debatt: Ge en hjälpande hand

Debatt: Ge en hjälpande hand

TV-klipp och nyheter

Jag håller verkligen med om att invandrarna i Älvsåker inte måste flytta efter bara två år, alldeles för kort tid att lära språket och kunna finna egna lägenheter.

Språkkaféet som finns i församlingshemmet besöks av många invandrare och svenskar. Svenskarna är volontärer och hjälper till att lära svenska på olika sätt. Det är mycket populärt och själv har jag blivit känd med flera och undervisar efter material och pratar som är väl så viktigt.

Senaste besöken har jag hjälpt en familj från Kongo som nu efter två månader i Sverige fått personnummer och ID, och först nu får komma till SFI och lära sig svenska. Dom har varit alldeles fantastiska och har själva lärt sig svenska med mobiltelefonen som hjälp och en översättningsapp. Dom kan redan tala, läsa och förstå mycket som dom lärt sig på egen hand.

Jag är också volontär i Älvsåkerskolan i en 3:e klass och två gånger i veckan, en timma vardera, läser jag med invandrarelever, som tycker mycket om att sitta med mig och läsa och skriva. Det ger mig så mycket glädje att få ge av min kunskap.

Jag uppmanar andra pensionärer att höra av sig till skolan om ni skulle vilja hjälpa till. Min väninna som föreslog detta sa att kan vi hjälpa till med svenskan i tid så kanske vi kan hindra dessa ungar att hamna i fel miljö och bli kriminella, ett mycket bra förslag.

Solveig

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Fler nyheter