Hur ska sushi hanteras under en lunch? Nu får en restaurang i Kungsbacka bakläxa efter att ha haft makirullar liggande i rumstemperatur under en kontroll.
Inspektörer från förvaltningen för Miljö & Hälsa gjorde ett oannonserat besök på restaurangen i april. Där upptäcktes att delar av den sushi som serverades inte hölls tillräckligt kall.
Personalen berättade under kontrollen att rullarna förbereds före lunchen och att de sedan placeras i rumstemperatur för att kunna serveras snabbt. Platschefen sade också att man hade rutiner så att ingen mat låg framme längre än två timmar.
Men det var inte tillräckligt för inspektörerna.
"Att förvara maxi-rullar som innehåller rå lax och majonnäs i rumstemperatur innebär flera 2 (6)
allvarliga risker, särskilt ur livsmedelsperspektiv. Lax är en rå fiskprodukt som är mycket känslig för bakterietillväxt, medan majonnäs- också kan utgöra en grogrund för bakterier vid felaktig förvaring", skriver man i sin rapport.
Restaurangen ålades att åtgärda sina rutiner, vilket man också gick med på.
Monika Hamrin om uppväxten, flytten till Sverige och varför hon brinner för innerstaden
Lämnades ensam i skogen med bara tre patroner
Förr jagade hon undermåliga familjehem och smugglare i jobbet som reporter på Norra Halland. Nu är Josefine Julén chefredaktör på Jaktjournalen och nyss hemkommen från en drömresa – svartbjörnsjakt i Kanada.