DEBATT 2024-09-30 KL. 14:00

Debatt: Den som väntar på något gott...

Debatt: Den som väntar på något gott...
Carita Boulwén (SD), riksdagsledamot, är en av dagens debattörer. Arkivfoto: Norra Halland

TV-klipp och nyheter

När vi sverigedemokrater tillsammans med våra Tidö-kollegor tog över styret av Sverige efter valet 2022 så befann sig landet i ett mycket ansträngt ekonomiskt läge, med tvåsiffrig inflation. Att stoppa den skenande inflationen och rädda svensk ekonomi har därför varit en prioriterad uppgift sedan dess. Budgeten för såväl 2023 som 2024 har därför fått vara återhållsam för att uppnå detta.

Trots denna återhållsamhet har vi redan lyckats sänka skatten på arbete och pension, göra det billigare att tanka bilen, samt tillföra nödvändiga pengar till försvar, polis, domstolar och tull. Bland mycket annat. Vilket vittnar om hur långt man kan komma med en realistisk verklighetsbild och kloka prioriteringar.

De rödgröna har förstås varit kritiska, men siffrorna talar sitt tydliga språk: Den skenande inflationen har besegrats, och reallönerna ökar nu mer än vad de gjort på tio år. Det finns fortfarande utmaningar, men det råder inga tvivel om att svensk ekonomi nu mår bättre än på länge. Detta är givetvis något som också kan ses i vår statsbudget för 2025, som gör utrymme för stora och viktiga satsningar som kommer göra mycket gott för Sverige och det svenska folket. ”Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge” som det heter. Vi går nu fram med att:

- Påbörja stora upprustningar av infrastruktur. Vägar och järnvägar som länge varit eftersatta kommer nu att få den upprustning de behöver.

- Storsatsa på forskning och säkra Sveriges plats som en forskningsnation i världsklass.

- Öronmärka pengar för att korta ner vårdköerna ute i regionerna.

- Ytterligare sänka skatten på arbete och pension, och göra det mer förmånlig att spara via sitt ISK-konto.

- Ge personer 67 år och äldre ett förstärkt högkostnadsskydd för tandvård.

- Kraftigt öka återvandringsbidraget.

Och mycket, mycket mer.

Med Sverigedemokraterna och övriga Tidö-partier vid rodret sköts Sverige på ett ansvarsfullt sätt. Finanserna ser bättre och bättre ut, och vi säkrar det svenska folkets trygghet, såväl ekonomiskt som fysiskt. I kombination med EU:s hårdaste regler för asylinvandring ökar vi nu också incitamentet för att förmå fler som inte är villiga att ta sedan dit de kommer och bli en del av det svenska samhället, att återvända till sina hemländer.

Sverige utvecklas äntligen på ett positivt sätt i rätt riktning.

Erik Hellsborn (SD), riksdagsledamot

Carita Boulwén (SD), riksdagsledamot

Sara-Lena Bjälkö (SD), riksdagsledamot



TV-klipp och nyheter

Han lär ut hur du förstår hästar
SPORT 2024-10-01 KL. 21:00
Premium

Han lär ut hur du förstår hästar

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.