DEBATT 2022-09-09 KL. 08:37

Debatt: Bättre förutsättningar för bandyn

Debatt: Bättre förutsättningar för bandyn
Fredrik Hansson (C), kommunalråd, och Kristina Karlsson (C), ordförande nämnden för Kultur & Fritid, vill se bättre förutsättningar för bandyn. Foto: Montage

I Kungsbacka och Varbergs kommuner finns en lång tradition av att spela bandy. Förr i tiden fanns det ett flertal olika föreningar runt om i kommunerna, men sedan många år tillbaka är det i huvudsak i Frillesås BK och i Sunvära BK som det bedrivs bandyverksamhet. Båda föreningarna bedriver en viktig ungdomsverksamhet och har A-lag i elitserien den kommande säsongen. Något som vi tycker är mycket roligt!

Våra kommuner har sedan många år ett väl fungerande samarbete beträffande Sjöaremossens isbana där både Frillesås och Sunvära bedriver sin verksamhet. Varbergs kommun äger anläggningen och Kungsbacka bidrar ekonomiskt till driften via ett samarbetsavtal. Detta samarbete ligger helt i linje med kommunernas arbete med att öka samnyttjandet av kommunala lokaler och anläggningar och är något vi vill utveckla för bandyns bästa.

Att spola is som är säker att spela på och har kvalité för spel i bandyns elitserie och är minst sagt utmanande i vårt klimat här på Västkusten. Inom de närmaste åren planeras isbanan på Sjöaremossen att renoveras för att klara en trygg och säker drift. Vi ser det naturligt att i samband med ombyggnaden bygga en hall över isbanan som skyddar isen från regn och blåst. En hall skulle förutom en bättre is och färre inställda eller flyttade matcher, även innebära lägre energikostnader. Investeringar för lägre energikostnader är mycket viktigt för att minska driftskostnaderna framöver.

Vi vill initiera samtal med Varbergs kommun för att utreda förutsättningarna för en bandyhall på Sjöaremossen. Det är avgörande för bandyns framtid i Norra Halland!

Fredrik Hansson (C), kommunalråd
Kristina Karlsson (C), ordförande nämnden för Kultur & Fritid

SENASTE TV-NYHETERNA

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Populära badet får nya toaletter och duschar
NYHETER 2022-09-27 KL. 08:00

Populära badet får nya toaletter och duschar

NYHETER 2022-09-27 KL. 06:59

"Säkerheten har högsta prioritet"

Talmansomröstning första punkten i riksdagen
NYHETER 2022-09-26 KL. 20:00

Talmansomröstning första punkten i riksdagen

Jan Riise (Mp) och Carita Boulwén (Sd) första dag på nya jobbet innebar framröstningar av fyra talmän.

Kommunen rustad inför höstmörkret
NYHETER 2022-09-26 KL. 17:00

Kommunen rustad inför höstmörkret

Högen med trasig belysning har betats av

Fler nyheter