Vanligtvis blir man jätteglad över en studentinbjudan, men nu blir åtminstone jag rejält överraskad. Har folk inte fattat att vi har en pandemi? Jo då, men nu pausas den för en dag så att ungdomarna kan firas ordentlig. För att locka släkt och vänner att falla för frestelsen är uppvaktningen ”corona-anpassad”.

Portade

Det betyder att man bjuder in många gäster och hoppas att alla inte kommer, välkomnar med desinfektionsmedel, serverar färdigpaketerad mat som intas med engångsbestick och erbjuder slottider där gästerna kommer enligt ett förutbestämt schema. Självklart kommer mottagningen vara utomhus. Och det mest självklara av allt – alla mor- och farföräldrar som följt sina barnbarn genom livets alla högtider är portade från denna så uppenbart viktiga dag i livet.

Tas om hand

Nu tänker jag på alla stackars studenter som bor i lägenhet och inte kan ha ”corona-säkert” i en trädgård. Eller alla vars föräldrar väljer att lyssna på myndigheterna. Jag tänker också på all sjukvårdspersonal som inte får semester i sommar när alla som smittats på studentuppvaktningar ska tas om hand.

Det är jättesynd om studenterna men det är ännu mer synd om alla som dör, och det gör man också bara en gång. Studenterna har hela livet på sig att ta igen festande, men efter ett långt liv är man värdig en riktig begravning, och den kan man inte skjuta på. Nu måste alla hjälpas åt.

Läs fler debattartiklar här

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Därför lämnade Pappila

Ishockey Det var ingen dramatik bakom Tony Pappilas beslut att lämna Hanhals Kings. Han fick inte ihop livspusslet helt enkelt. &...

Prydligt i trädgården med bark

Nyheter Snygg, lättskött och en välmående trädgård. Det vill nog alla ha. Täckbark och ...

Behövs inte skattepengarna till annat än torget?

Debatt 6/6 2012 invigdes Kungsbacka Torg vilket kostat ca 26 miljoner av våra skattepengar att bygga om. Nu drygt 8 år senare är det ...
Annons