Annons

Debatt: MSB måste gripa in

Debatt | 10 Juli 2020 14:00

Att leverera ej fungerande skyddsutrustning är ett allvarligt brott där straffsatsen skall vara hög och kännbar. MSB måste ha kontrollen skriver debattören.

FOTO: Pixabay

Företag som medvetet levererar ej fungerande och ej godkänd utrustning orsakar att personer smittas och till och med kan avlida!
Detta är helt oacceptabelt och lagrum bör finnas för att effektivt stoppa och bestraffa detta.

Förordning (2015:1053) om totalförsvar och höjd beredskap beskriver detta.

MSB – Myndigheten för samhällsskydd och beredskap beslutar vilka övriga myndigheter som skall ha ”säkra kryptografiska funktioner”! Vi hör sällan några konkreta ageranden därifrån, trots att de har 1 000 anställda och en budget på över 1,2 miljarder! Det är MSBs ansvar och skyldighet att bevaka dylika problem, och att informera berörda myndigheter med förslag på åtgärder när situationer uppstår, eller förväntas uppstå som innebär fara för våra medborgare!
Att medvetet leverera ej fungerande, falskskyltad skyddsutrustning är ett allvarligt brott där straffsatsen skall vara hög och kännbar.

Ansvariga myndigheter bör här samarbeta med etablerade företag inom hygien och sanitetsutrustning, vilka säkert lätt kan ställa om sin tillverkning i situationer som till exempel den vi nu drabbats av beroende på den rådande Covid-19 pandemin!
Vidare bör regeringen nu sluta skylla på kommunerna, och istället se till att beslutade tester snarast utförs i den fulla omfattning som beslutats och utlovats.
Resultatet härifrån är säkert intressant, och kan vara vägledande för vidare, eller till och med eventuelt ändrat agerande från ansvariga myndigheter!

Läs fler debattinlägg här!

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Stor risk för översvämning i Kungsbacka

Nyheter Risken för översvämning i Kungsbacka tätort är mycket stor. Det visar en kartläggning från Myndigheten ...

Fyrverkerier på nyår - påfrestning för vården

Politik Vackert men farligt. Nyårsafton närmar sig och för många är fyrverkerier vid midnatt en höjdpunkt. ...

Tror ”bossarna” att vi är lite tröga?

Krönikor I måndags kom det omtalade sms:et. 22 miljoner mobilabonnemang fick ett sms med information om coronaläget. Sms:et ...
Annons