Annons
Som boende i Onsala sedan 1984 så tycker jag att visst är det en fantastisk plats att bo på!
Det finns dock några saker som stör harmonin. Vägen dit! Om man nu inte har förmåga att få till stånd en ny Onsalaväg så se åtminstone till att få ordning på det nuvarande lapptäcket så att det blir farbart!
 
Här finns det ett helt fantastiskt föreningsliv men nästan inte en enda samlingslokal värd namnet. I gamla Onsala kommun med sina då cirka 3 000 invånare hade man fler ställen att träffas på än vad vi har i dagens Onsala. Fastän vi nu är fem gånger så många.
 
Sist och kanske viktigast, i Onsala är det nästan omöjligt att bo under hela livet. Mångfalden villor är helt överväldigande och inget ont i det, jag har själv bidragit till några av dem. Men villaboende är som bekant vikt åt den tid i livets mitt när man är som betalningsstarkast.
 
Vad gör vi med de många unga som kanske inte vill flytta in till stadens glam utan önskar stanna kvar i grönskan och med närheten till havet?
Eller hur löser man boendet för de av Onsalaborna som tycker att det börjar bli för tungt och jobbigt att bo kvar i villan?
Förvisso finns det ett visst utbud av bostadsrätter men inte är det många. Vad det gäller hyresrätter så är det utbudet ytterst magert.
 
Eksta har ett fåtal hyresrätter och någon av de privata aktörerna likaså men utbudet står inte på något sätt upp mot efterfrågan. Snälla ”någon”, kan du inte bygga lite fler hyresrätter åt oss här ute så blir vi jätteglada!
 
 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Därför lämnade Pappila

Ishockey Det var ingen dramatik bakom Tony Pappilas beslut att lämna Hanhals Kings. Han fick inte ihop livspusslet helt enkelt. &...

Prydligt i trädgården med bark

Nyheter Snygg, lättskött och en välmående trädgård. Det vill nog alla ha. Täckbark och ...

Behövs inte skattepengarna till annat än torget?

Debatt 6/6 2012 invigdes Kungsbacka Torg vilket kostat ca 26 miljoner av våra skattepengar att bygga om. Nu drygt 8 år senare är det ...
Annons