Annons
Som boende i Onsala sedan 1984 så tycker jag att visst är det en fantastisk plats att bo på!
Det finns dock några saker som stör harmonin. Vägen dit! Om man nu inte har förmåga att få till stånd en ny Onsalaväg så se åtminstone till att få ordning på det nuvarande lapptäcket så att det blir farbart!
 
Här finns det ett helt fantastiskt föreningsliv men nästan inte en enda samlingslokal värd namnet. I gamla Onsala kommun med sina då cirka 3 000 invånare hade man fler ställen att träffas på än vad vi har i dagens Onsala. Fastän vi nu är fem gånger så många.
 
Sist och kanske viktigast, i Onsala är det nästan omöjligt att bo under hela livet. Mångfalden villor är helt överväldigande och inget ont i det, jag har själv bidragit till några av dem. Men villaboende är som bekant vikt åt den tid i livets mitt när man är som betalningsstarkast.
 
Vad gör vi med de många unga som kanske inte vill flytta in till stadens glam utan önskar stanna kvar i grönskan och med närheten till havet?
Eller hur löser man boendet för de av Onsalaborna som tycker att det börjar bli för tungt och jobbigt att bo kvar i villan?
Förvisso finns det ett visst utbud av bostadsrätter men inte är det många. Vad det gäller hyresrätter så är det utbudet ytterst magert.
 
Eksta har ett fåtal hyresrätter och någon av de privata aktörerna likaså men utbudet står inte på något sätt upp mot efterfrågan. Snälla ”någon”, kan du inte bygga lite fler hyresrätter åt oss här ute så blir vi jätteglada!
 
 
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kvinna misshandlad i Förlanda

Blåljus 22.21 igår kväll fick polisen larm om en misshandel i Förlanda. En kvinna uppger för polisen att ...

Tufft läge då stugägare intar Kungsbacka

Jobb & Pengar I år blir många av oss tvungna att skippa utlandssemestern. Till förmån för en lång ...

Majbritt flaggar för den danska menyn

Familj För Majbritt Kilde Löfgren har tankarna på att starta något eget alltid funnits där. Och nä...
Annons