Annons

Debatt: Dörrförsäljare nej tack

Debatt | 21 November 2020 13:00

Debattören vill inte skriva kontrakt med dörrförsäljare.

FOTO: Pixabay

Vad ärskyddsvärt, ett pensionärspar i 90 årsåldern eller deras inventarier? En vardagskväll i november sitter vi och äter, det ringer på dörren. När jag öppnar presenterar sig en säljare från Sector alarm och vill prata om larm. Dörrförsäljare i covidtider?

Enligt FHM:s rekommendationer i Halland ska all onödig kontakt med personer utom det egna hushållet undvikas! Påtalar detta och avböjer att diskutera larm och förslag kopplat till detta. Till min förvåning är säljaren påstridig och verkar oförstående. Vad är mest olyckligt, det oförstående beteendet eller en arbetsgivare som skickat ut medarbetare att träffa okända människor?

Lätt upprörd skriver jag till Sector alarms kundtjänst i tron att det nog är ett misstag i kommunikationen.
Svaret visade på en, för mig, stor nonchalans: ”Det finns i dagsläget inga rekommendationer om att avstå från att bedriva vår försäljning på ett seriöst och respektfullt sätt”.
 
Nu kunde det slutat här men dagen efter blir jag uppringd av mina föräldrar. Till min förvåning berättar de att de haft besök av en försäljare från Sector alarm! Då de båda är runt 90 år, där omvärldsläget inte alltid är helt uppdaterat, hade de under viss påverkan och svårt att säga nej bokat in ett möte för att kolla på eventuell larminstallation. Om Sector alarm anser detta är att ”bedriva försäljning” befinner vi oss på olika planeter. Återstår att boka av mötet, förhoppningsvis med förståelse för argumentet att liv är mest skyddsvärt.
 

Svar direkt:

För oss är trygghet och säkerhet viktigare än någonsin och framför allt i dessa tider.
Vår personal har tydliga riktlinjer för hur vi ska kunna bedriva vår verksamhet på ett säkert sätt utan att bryta mot några restriktioner eller utsätta medmänniskor för någon risk.
Vi är tydliga med vi inte bokar eller genomför möten med äldre människor eller personer i riskgrupp.
Det är av ytterst vikt att vår personal följer dessa riktlinjer och vi ser allvarligt på ifall dessa inte efterföljs. Vi kommer ta detta vidare med regionalt ansvariga för att förhindra att likande avvik händer igen framöver.
 
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Plattform för lokal handel

Jobb & Pengar Affärsidén är en digital plattform för lokal handel. Genom att prenumerera på tjänsten kan butiker marknadsfö...

Kreativa lösningar för att överleva krisen

Jobb & Pengar Corona slår hårt mot handeln och det är viktigt att stötta lokala näringsidkare. Många har ...

Bullerplågade husägare protesterar

Bostad Villaägarna i Varla hoppades att det nya företagsområdet skulle innebär minskat buller. Men planförslaget innebä...
Annons