Annons

Debatt: Bussen körde innan alla hunnit av

Debatt | 25 Juni 2020 18:30

Tittar bussföraren inte i backspegeln och kontrollerar att alla passagerare har hunnit av innan man kör? undrar en insändare. Västtrafik svarar.

FOTO: Pixabay

Jag satt ytterst och kliver av bussen i Gottskär men maken hinner bara fram till bakdörren då bussen hastigt kör iväg. Maken ropar genast att han ska gå av och trycker flera gånger på stanna. Chauffören bara fortsätter och säger att hinner man inte gå av så får man åka med till nästa hållplats. Så dålig stil!

Tittar man inte i backspegeln och kontrollerar att alla passagerare har hunnit av innan man kör?

Jeanette

VÄSTTRAFIK SVARAR:

Tack för din insändare. Vi beklagar din och din makes reseupplevelse.

Våra förare ska ha uppsikt över bussen i den mån det går och se till att resenärer kommer på och av på ett säkert sätt.

Det är dock inte alltid möjligt för våra förare att se om någon är på väg på eller av och därför kan situationer likt detta dessvärre uppstå. Av säkerhetsskäl ska förare i regel inte släppa av resenärer utanför hållplatsläge och därför kan man få åka med till nästa hållplats om man inte har hunnit kliva av.

Jag hoppas att era resor kommer att fungera desto bättre och smidigare framöver.

Ni är varmt välkomna att kontakta vår kundservice på telefonnummer 0771-41 43 00 om ni har ytterligare synpunkter eller funderingar. Vi följer upp alla synpunkter som en del i vårt förbättringsarbete.

Läs fler debattinlägg här!

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

”Det är skönt att ha allt ordnat vid 19”

Trafik Det går bra nu för Kungsbackakillen Hampus Dahlberg, 19. När han avslutade sin utbildning till personbilsmekaniker blev han ...

Äntligen vaccination!

Krönikor Att vara läkarstudent under en pågående pandemi är ganska smidigt om man är ute efter sommarjobb. Trots ...

"Någon som sa att div 3 var svårt?!"

Fotboll Det skanderade anfallaren David Berntsson efter att ha gjort sitt första hattrick för säsongen. – Som nykomling så ä...
Annons