Annons

Bianca delade Kungsbackapolisens viktiga uppmaning

”Förlåt mamma, men jag orkar inte mer”. Kungsbackapolisens instagraminlägg om näthat, delades av influencern  Bianca Ingrosso och fick en rejäl skjuts i räckvidd.
– Det är tragiskt att det är ett sådant inlägg som får den största spridningen, säger kommunpolis Anna Lindqvist, som skrivit inlägget.

Blåljus | 26 November 2020 20:00

Superkändisen Bianca Ingrosso från bland annat Wahlgrens värld, delade polis Anna Lindqvist inlägg. ”Jag har skrivit många inlägg om psykisk ohälsa och näthat som har varit uppskattade, men det här gick helt bananas”, säger Anna Lindqvist.

FOTO: Foto på Bianca Ingrosso : Linus Hallsenius/Dplay, fotomontage: Norra Halland

Polisen i Kungsbacka delar med sig av sin vardag på ett eget instagramkonto. De har runt 13 300 följare och skriver inlägg om små som stora saker. Men de hade inte räknat med responsen som kom efter ett inlägg om näthat.

– Jag har fått indikationer från skolorna om att det är mycket näthat. Man har föreläsningar och material om det, men saknar ändå verktyg för att hantera hatet när det dyker upp. Jag vill belysa det eftersom många är utsatta, säger kommunpolis Anna Lindqvist.

Bild på avskedsbrev

Inlägget är en bild på ett handskrivet brev som kommer från en riktigt utredning där en ung person tog livet av sig, till följd av mobbning. ”Förlåt mamma, men jag orkar inte mer.”

– Föräldrarna var insatta och skolan gjorde väl vad den kunde, men det räckte inte. Han gick i sjunde klass. Det var fruktansvärt tragiskt, säger Anna Lindqvist.

Kungsbackapolisen räckvidd ligger mellan 30 000- 60 000 läsare per inlägg, enligt Lindqvist. När super-influencern, entreprenören och mediepersonligheten Bianca Ingrosso, bland annat känd från realityserien Wahlgrens värld, delade deras inlägg, slog räckvidden till på 460 000.

Kända influenser

–  Det blev roliga kedjereaktioner också där till exempel Carl Deman också spred det vidare. Sedan är det tragiskt att det är ett sådant inlägg som får den största spridningen. Men det är ett viktigt budskap och vi är tacksamma att det sprids vidare, säger Anna Lindqvist.

Även fler kända influensers hakade på, som Josehpine Qvist, Nattid och Hannah Oliero. Inlägget fortsätter att nå fler följare.

Ungdomar är vana vid ett hårt klimat i sociala medier. Men det som är vardagsmat för unga kan vara ett brott.

– Samma sak gäller sexuella ofredande. Det är vardagsmat för tjejer och när jag pratar med ungdomar vet de inte ens om att det är ett brott, säger Anna Lindqvist.

 

 

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ett inlägg delat av Polisen Kungsbacka (@polisenkungsbacka)

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Från hemlig verksamhet till kommunpolis

Familj Efter att i flera år arbetat med underrättelse och haft människosmuggling som ansvarsområde, är det nu det ...

Krister är Kungsbackas nya polischef

Familj Krister Adolfsson lyssnar på KSMB och Ebba Grön och söndagsåker gärna i någon av sina ...

Dömd för trafikbrott: mopedbil var personbil

Trafik En 17-årig kille har dömts för olovlig körning efter att ha kört en mopedbil som ...
Annons