Annons

Bergström försvarade EM-guldet

Onsalaseglaren Fredrik Bergström och Anton Dahlberg kom till EM som regerande mästare. De lämnade Italien med guldet i behåll.
Sport | 15 Maj 2019 10:19

Foto: Victor Bergström

 

Onsalaseglaren Fredrik Bergström och Anton Dahlberg kom till EM som regerande mästare. De lämnade Italien med guldet i behåll.
– Vi är fantastiskt nöjda med att kunna försvara titeln, säger Fredrik Bergström.

 

SEGLING. EM i 470 avgjordes i italienska San Remo och duon Fredrik Bergström och Anton Dahlberg var där för att försvara guldet från i fjol. Det blev en udda tävling när vädrets makter ville säga sitt.

– Sporten segling har sina element man slåss och är vänner med, säger Fredrik Bergström från Onsala.

 

Det skulle ha blivit elva race samt ett medaljrace. På grund av för kraftiga vindar och brist på vind blev det bara sex race plus medaljracet. 

Det spelade ingen roll – när sju lopp var gjorda kunde de regerande mästarna konstatera att de fortfarande är överst på den europeiska tronen.

– Vi är väldigt bra i dagsläget. Då är det väldigt enkelt, säger 28-årige Fredrik Bergström.

 

EM är bara ett delmål. Huvudfokus ligger på OS nästa år.

– Det gäller att accelerera i utvecklingskurvan inför OS. Det är den största tävlingen och det är då folk är som bäst. Vi går enligt plan. Det här var ett bevis på att vi är på rätt ställe.

Mästerskapet var en öppen tävling, alltså fick icke-européer ställa upp. Regattan vanns inte av Bergström/Dahlberg utan av australiensiska Will Ryan och Matthew Belcher.

– De är garanterat en medaljkandidat på OS. Det är alltid bra att vinna över konkurrenter men det här regattan föll lite i deras händer. De är bättre när det blåser mer, vi är bättre när det är lite lättare vind.

Hur ska ni fira guldet?

– Vi ska ut och äta med våra kollegor och konkurrenter.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Högt tryck på seglarskolorna

Sport Allt fler vill lära sig att segla. Då fylls platserna till årets sommarkurser snabbt. – Vi jobbar mycket med att ...

Tjuv lurade sig in hos äldre dam

Blåljus En drygt 80-årig kvinna blev tidigare ikväll bestulen på kontanter och guldsmycken, då en okänd man lurade ...

Landslagsseglaren tar kliv under tävlingspausen

Sport Emil Bengtson gick miste om EM och flera världscupstävlingar. Trots det misströstar inte Kullaviksseglaren. – Man får ...
Annons