BANDY 2022-11-18 KL. 21:58

Ny storförlust efter usel första halvlek

Av Eric Andersson

Det går trögt för Frillesås BK i inledningen av elitserien. Efter en svag första halvlek borta mot Hammarby inkasserades en ny storförlust vilket gör att man fortfarande står på noll poäng efter fem matcher.

Ny storförlust efter usel första halvlek
Att Marcus Lindholm gjorde sitt första elitseriemål var en av få ljusglimtar i matchen. Arkivfoto: Christian Johansson

Kräftgången fortsätter för Frillesås BK under säsongsinledningen. Borta mot Hammarby blev det förlust med stora siffror och matchen var mer eller mindre avgjord efter 25 minuter. Hemmalaget tog ledningen på hörna efter knappt tio minuter. Tre minuter senare utökades ledningen genom ett vackert distansskott och när även 3–0 kom kort därpå tog FBK time out.
– Vi försökte ta den innan deras tredje men hann inte. Men vi pratade om att hitta lösningar på olika saker eftersom vi slår bort väldigt mycket passningar. Det var inte mycket som fungerade idag tyvärr, säger tränaren Jesper Larsson.

Men det hjälpte föga. Fem minuter senare var det 5–0 på resultattavlan och FBK hade satt sig i en riktigt jobbig sits. Och det var inte bara defensiven som var undermålig i första halvlek. Bortalagets första skott på mål kom inte förrän i matchminut 45.
– Det är en oerhört dålig prestation. Absolut, Hammarby är heta, men de behöver inte göra speciellt mycket för att göra mål på oss.

Efter ett par pigga inledningsminuter från Frillesås i andra halvlek fick Hammarby en straff. Den förvaltades till 6–0 och om inte poängchansen var borta då så var den definitivt det när 7–0 gjordes i anfallet efter.
– Det kändes bra i början. Även om 5–0 är tufft att ta igen kanske vi hade kunnat få med oss en go känsla. Men sen släpper vi fyra enkla mål på en kvart vilket är bedrövligt.

Ni rycker ändå upp er lite mot slutet?

– Sista tio är vi ett helt annat lag. Men idag satt vi kvar i bussen och vi kanske inte ens borde åkt hit för vi är inget elitserielag idag.

Matchen slutade 10–2 vilket var FBK:s femte raka förlust och man är det enda laget som fortfarande står på noll inspelade poäng.
– Jag känner ingen större stress äver det samtidigt som det är frustrerande. Det är 21 matcher kvar och poängen kommer komma.

Ett ljus i mörkret är att isen på Sjöaremossen började läggas under torsdagskvällen. Om inte vädergudarna sparkar bakut blir det alltså spel på hemmaplan nästa fredag mot Broberg/Söderhamn.
– Det ska bli kul att börja spela för vår hemmapublik som betyder mycket. Sen vore det jätteskönt att börja träna där och vara på ett ställe hela tiden, säger Jesper Larsson.

Matchfakta:
Hammarby IF – Frillesås BK 10 – 2 (5–0)
1–0 (11), 2–0 (14), 3–0 (19), 4–0 (23), 5–0 (25), 6–0 (49), 7–0 (51), 8–0 (63), 9–0 (65), 10–0 (73), 10–1 (79) Tero Liimatainen, 10–2 (86) Marcus Lindholm

TV-klipp och nyheter

Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig
KULTUR & NÖJE 2024-02-28 KL. 17:00
Premium

Glenn gillar när det inte blir som han tänkt sig

Här ser du Kungsbackakonstnärens verk

Nya regler ska styra politikers besök på skolor
NYHETER 2024-02-28 KL. 16:00
Premium

Nya regler ska styra politikers besök på skolor

Fler tillfällen ges för partier i Kungsbacka

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.