Annons

Även de lägre serierna skjuts upp

I dag meddelade Hallands Fotbollförbund att även seriestarten för de lägre serierna skjuts fram till sommaren.

Fotboll | 26 Mars 2020 12:30

Hallands fotbollförbund stoppar DM tillfälligt och seriestarten skjuts fram till sommaren. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

FOTBOLL. Svenska Fotbollförbundet rådde de regionala distrikten att följa deras linje med att skjuta upp seriestarten till sommaren. Under torsdagen höll Halland Fotbollförbunds tävlingskommitté ett möte där det slogs fast att även de regionala serierna, damernas division 2–4, herrarnas division 4–6 och alla utvecklingsserier, ska starta tidigast den 8 juni. Även dessa serier kommer att spelas som enkelserier.

Den första spelperioden sträcker sig från vecka 24 till vecka 28, innan serierna återupptas vecka 33 efter ett uppehåll.

– Det är självklart tråkigt, samtidigt förstår jag beslutet, säger Frillesås FF:s tränare Robin Johansson.

Sammanhållningen viktig

I de lägre divisionerna anser flera tränare att sammanhållningen i laget är viktigare än prestationerna på plan. En aspekt som är viktig i tider som denna menar Särös tränare Mattias Viggeborn.

– Alla vill komma för att umgås och ha roligt, för om matcherna hade varit det viktigaste hade man satsat ännu mer och spelat i en högre division, säger han.

En del föreningar har diskuterat huruvida de ska pausa verksamheten i väntan på att serierna ska dra i gång. Det har inte kommit på tal i Särö.

– Man vill träffas, ha tugget och hålla igång. Många ser detta som sin form av träning, säger Viggeborn.

Han fortsätter:

– Folk suktar efter den sociala kontakten. Och jag känner att jag gör det själv. Vi fick inte komma till jobbet förra veckan och jag klättrade på väggarna hemma. Då är fotbollen, om man är frisk, räddningen.

Hur viktig är idrotten i sådana här sammanhang?

– Nu stänger man ner det mesta och samtidigt är det väldigt viktigt att hålla igång och träna för att må bra. Det går inte att komma ifrån och därför blir det lite dubbla budskap. Man känner sig nästan sämre om man sitter hemma och inte gör någonting, så jag tycker att idrotten är väldigt viktig, säger Viggeborn.

Oklart kring DM

Träningsmatcher påverkas inte av beslutet men förbundet råder föreningar att följa folkhälsomyndighetens råd om att inte åka mer än en kommungräns.

För ett par veckor sedan pausades alla DM-matcher och kommer fortsatt att vara det tills vidare. Västergötlands Fotbollförbund har valt att avsluta sitt DM, men några sådana planer finns inte hos Hallands Fotbollförbund i nuläget.

– Just nu är det paus som gäller och vi har inte lagt någon större kraft kring det. Nu har vi istället lagt kraften under de här dagarna på serieverksamheten, säger Mikael Hansson, ordförande i tävlingskommittén i Hallands fotbollförbund som samtidigt meddelar att de inte satt någon deadline för när ett beslut kring DM ska vara fattat.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Ädelreformen har lett till vårdbrister

Debatt Geriatrikern Yngve Gustafson och flera andra tunga namn inom äldresjukvårdens område har påtalat de stora brister som ...

Färre på sjukhus för covid-19

Vård Smittläget är fortfarande stabilt i Halland och färre smittade måste nu vårdas på sjukhus. Ett nytt ...

Åsacupen tvingas ställa in

Fotboll Folkhälsomyndighetens restriktioner sätter käpparna i hjulen för Åsacupen. De tvingas nu ställa in turneringen som ...
Annons