Annons

Färre matcher för Kungsbackalagen efter förbundets krisplan

De lägre förbundsserierna i fotboll kommer att avgöras som en enkelserie med start i mitten av juni. Onsala BK och IFK Fjärås får därmed spela färre matcher i år.

– Det gäller att vara på tå från start, säger Christoffer Gustafsson, manager i Onsala BK.

Fotboll | 25 Mars 2020 13:09

Onsala BK får vänta med att spela seriematcher till sommaren. Arkivbild.

FOTO: Arkivbild

FOTBOLL. Coronakrisen har gjort att landets högsta serier i fotboll har skjutits upp till månadsskiftet maj-juni. Fram till i dag var det oklart när de lägre förbundsserierna, division 1–3 för herrar och division 2 för damer skulle starta. I dag meddelade Svenska Fotbollförbundet, SvFF, att division ett, där Lindome Gif spelar, startar den 21 maj.

– Coronautbrottet innebär exceptionella utmaningar för vårt samhälle. Svensk fotboll måste ta sitt ansvar och på bästa sätt försöka bidra till att situationen hanteras så effektivt som möjligt, så att riskerna för smittspridning minimeras, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

De resterande förbundsserierna senareläggs dock ännu mer. Onsala BK:s herrlag i division 2, IFK Fjärås herrlag i division 3 och Onsala BK:s damlag i division 1 har fått sina premiärer flyttade fram till mitten av juni.

– Det var väl väntat tycker jag. Hälsan är prio ett och utifrån det skapar man en framtid. Jag tycker att det låter förnuftigt och klokt. Vi behöver inte känna oss stressade eller forcerade kring hur vi behöver tänka framöver, säger Christoffer Gustafsson, manager för Onsalas herrlag.

Han fortsätter:

– Det har varit väldigt svårt att planera fram till nu. Men nu får vi något att utgå ifrån och det känns bra, säger Onsalamanagern.

Dessutom kommer de att spelas som enkelserier där lagen bara möter varandra en gång under säsongen.

– Det gäller att vara på tå från start. Man kan inte göra en dålig månad som man kan göra i vanliga fall. Det blir pang på det, säger Gustafsson.

Hur går dina känslor kring att det blir färre matcher i år?

– Det är jätteroligt att vi ska få tävla i och spela fotboll 2020 när det har blivit som det har blivit. Sedan är det klart att vi som håller på med detta vill göra det så ofta som möjligt. Men just nu finns det annat som är viktigare och då får man ta det först och vara glada med det som blir över, säger Gustafsson.

Hallands Fotbollförbund har ännu inte gett ett besked för hur det blir med seriestarten för divisionerna från herrarnas division 4 och neråt, respektive damernas division 2 och neråt.

Rekommendationen från det Svenska Fotbollförbundet är dock att de distriktsförbunden även de skjuter på seriestarterna för att ha en gemensam linje.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Grönt ljus för träningsmatcher

Fotboll Svenska Fotbollförbundet har meddelat att det är tillåtet att spela träningsmatcher. Vilket går Riksidrottsförbundets rekommendation. ...

Facket om hemtjänsten: ”Ska kännas tryggt på jobbet”

Nyheter Det finns en viss oro bland medlemmarna i Kommunal enligt vad förbundet erfar. – Vi tycker att det åtminstone borde ...

Smitta inom hemtjänsten i Kungsbacka

Nyheter Flera fall av coronasmitta har nu konstaterats bland vårdtagare inom hemtjänsten. – Vissa befinner sig redan på sjukhus, sä...
Annons