ÅSIKTER 2021-12-03 KL. 19:00

Krönika: Var är debatten, politiker?

Av Stefan Pettersson

Krönika: Var är debatten, politiker?

De senaste veckorna har vi skrivit flera artiklar om elever som blivit hemmasittare och hamnat utanför skolans miljö. Elever och föräldrar anser att de inte får rätt stöd och att kommunen inte lyssnar. Vi har också berättat om hur Aranäsgymnasiet testar en ny metod för att få hemmasittare till skolan.

Orsakerna till att det finns hemmasittare är många och Elin Hysén, (L), ordförande i nämnden för Gymnasium och arbetsmarknad, har bemött kritiken och säger bland annat: "Alltid när det händer något så här får vi se över och titta på orsaken till att det inte fungerar. Eftersom ärendet nu ligger hos Skolinspektionen avvaktar vi deras uttalande, men målsättningen är självklart att alla elever ska gå igenom gymnasiet".

Det låter ju bra, men en sak jag reagerat på är att det kommit in noll (!) debattartiklar kring problemen med hemmasittare. Våra politiker brukar vara pigga på att debattera och det är väldigt bra. Dessutom känns det utmärkt att Norra Halland är ett nav för åsikter i olika frågor. Det är ett av huvuduppdragen för en lokaltidning. Men varför inte ett ord i åsiktsspalterna om hemmasittare? Är frågan för laddad? Eller bryr sig inte politikerna om hemmasittarna? Vi får se om krönikan kan få fart på åsikterna.

Men nu till något helt annat. I förra veckan var jag inbjuden till en workshop som arrangerades av kommunen. Ämnet var Kungsbacka år 2050. Att Kungsbacka stad ska expandera kraftigt är ingen nyhet, men hur ska Kungsbacka expandera? Det var grunden till workshopen som riktade sig till företagare i Kungsbacka. Även om det känns oerhört långt bort, och jag kanske inte ens får uppleva slutresultatet, så kändes det inspirerande att fundera kring utvecklingen av Kungsbacka stad. Och vilket häftigt projekt, men samtidigt ett tungt ansvar att styra det projektet rätt bland alla blindskär. Hur som helst, det var kul att få delta och kanske lyckades jag så något litet frö angående hur Kungsbacka ska se ut i framtiden.

Avslutningsvis vill jag nämna 100-årsveckan. 9 december blir Norra Halland 100 år – då blir det fullt ös hela dagen och vår fredagstidning flyttas till 100-årsdagen – på torsdag. En vecka att se fram emot.

Ha en trevlig helg.SENASTE TV-NYHETERNA

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:27

Skolans kyrkosamarbete ifrågasätts

Läraren kritisk mot upplägget

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan
NYHETER 2022-01-20 KL. 13:24

Skolan försvarar samarbetet med kyrkan

Buss körde av vägen
NYHETER 2022-01-20 KL. 07:50

Buss körde av vägen

Målvakterna glänste i återstarten
HANDBOLL 2022-01-19 KL. 21:21

Målvakterna glänste i återstarten

Aranäs segrade i årets första match

Thorbjörnson etta på riksdagslista
POLITIK 2022-01-19 KL. 18:00

Thorbjörnson etta på riksdagslista

Vården viktig valfråga för V

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 16:00

Dubbelt Kungsbacka i OS-trupperna

Ryfors om AHL:
ISHOCKEY 2022-01-19 KL. 12:00

Ryfors om AHL: "Det kallas djungeln av en anledning"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-