Kasper Hägerström och hans lag Olympia tog hem segern i ECL Neo.

FOTO: Privat

ESPORT. Den europeiska ligan är uppbyggd i fyra divisioner. Det högsta är ECL Elite följt av Pro, Lite och Neo. I den ordningen.

Kasper Hägerström, från Kungsbacka, är vänsterforwarden som innan starten av årets säsong varit ett eftertraktat byte av klubbarna i nystartade eSHL.

Istället för att skriva på för ett av de etablerade lagen valde han att starta ett eget. Laget klev in i den lägsta divisionen, ECL Neo, och skulle visa sig vara ett lag för toppen. Mycket tack vare kaptenen Kasper Hägerström, som slutade tvåa i den totala poängligan.

– När det var första gången jag tävlar i spelet så kände jag inte för att hoppa in i de etablerade lagen. Det kändes mer rätt att starta ett eget lag, säger Hägerström.

Efter att ha slutat på en andraplats i grundserien gick laget, Olympia, hela vägen till final i slutspelet. Där besegrades tabellettan från grundserien, TanssiiTuhtienKansa, med 3–1 i matcher. Och intresset från eSHL-klubbar att signera Hägerström finns fortsatt kvar.

– Jag gör det här för att jag tycker att det är kul. Men jag känner att jag vill vara i ett lag där jag har något att säga till om, säger Kasper Hägerström.

Läs fler sportnyheter här.