Annons

70-plussarna bäst i coronaklassen

Spridningen av coronaviruset i Halland har de senaste veckorna varit stor i nästan alla ålderskategorier. Bäst på att hålla sig undan viruset är de som passerat 70-strecket.
– Positivt att personerna i åldersgruppen är försiktiga, säger regionens kommunikationsdirektör Johanna Wiechel-Steier.

Nyheter | 22 November 2020 16:00

Allt fler har de senaste veckorna testas positivt för corona. De som är 70 år eller äldre har hittills varit bäst på att hålla sig undan viruset.

FOTO: Arkivfoto Daniel Blomqvist

Under vecka 46 (9 – 15 november) sköt statistiken rejält i höjden vad det gäller personer som bekräftats med covid-19 efter testning. Flest antal smittade i Halland återfanns då i ålderskategorierna 20 – 30. Men så sent som en vecka tidigare var det personer mellan 10 till 20, samt de mellan 40 – 60, som toppade smittstatistiken.

Omfattande spridning

På det hela taget är det tydligt att spridningen ökat stort i alla åldrar från 10 år och uppåt. Fram till en gräns dock. Personer som är 70 år eller äldre har enligt statistiken från Region Halland hittills duckat smittan betydligt bättre än sina yngre medmänniskor. Ett bra tecken, anser regionen.

– Eftersom det finns en ökad risk att bli svårt sjuk som äldre är det positivt både att personerna i åldersgruppen är försiktiga, och att personer i andra åldersgrupper är försiktiga i kontakten med de som är 70 år och äldre. Vi tror dock tyvärr att med en så omfattande smittspridning vi har i alla åldersgrupper just nu, så är det oundvikligt att smittan når även de som är 70 år och äldre. Det är bland annat därför det är så viktigt att vi lyckas minska smittspridningen, säger Johanna Wiechel-Steier.

Mer läsning: 

Coronaläget i Halland 

Många följer kommunens vädjan

Simundervisning kritiseras 

Covid-utbrott på ännu ett boende

Kommunen: Tillfälligt besöksförbud och ändrad undervisning

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Våldsam 20-åring åtalas för misshandel och rån

Kungsbacka 20-åringen tyckte att en annan kille ”kollade snett” på honom. Mer behövdes inte för att ynglingen skulle ...

Utvecklade webbutiken under coronatiden

Jobb & Pengar När Kungsmässan byggde ut flyttade Jencic till den nya delen. Och trots att många inom handeln drabbats ...

Kreativa lösningar för att överleva krisen

Jobb & Pengar Corona slår hårt mot handeln och det är viktigt att stötta lokala näringsidkare. Många har ...
Annons